Els Bastoners de Sabadell deixen de vendre loteria de Nadal i es passen a la Grossa

La colla ha pres la decisió en un moment de tensió política

Redacció
23 d'octubre del 2017
Actualitzat el 09 de novembre a les 12:14h
Els Bastoners de Sabadell han decidit trencar amb una tradició molt consolidada per protestar pels últims esdeveniments viscuts a Catalunya, no vendrà loteria de Nadal. L'entitat no està d'acord en repartir butlletes "d'un Estat que ens està reprimint" i que provocava "no sentir-se còmode". Al cap i a la fi, com ha sintetitzat, és "tenir la consciència tranquil·la".

No ha estat una decisió fàcil, perquè el número d'enguany "representava una data especial" per a l'agrupació. Curiosament, van rebre la loteria l'1 d'octubre i els fets viscuts a la ciutat, com a tot el territori català amb les càrregues policials, a més dels episodis viscuts posteriorment com ara amb les detencions del líders de l'ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, van fer-los replantejar la seva venda. 

El col·lectiu ha decidit deixar de vendre aquesta rifa i en el seu lloc, la Grossa de Cap d'Any. "S'ha facilitat el procés d'adquisició", han apuntat des del Bastoners. Malgrat que fent el mateix procediment que amb la loteria, els ingressos seran inferiors, però "preferim tenir la consciència tranquil·la", han repetit.