El Festival Nacional de Poesia avança un dia el seu tancament per la manifestació de Barcelona

Ajorna tota la programació prevista per a l'edició de 2018 | Enguany havia arrencat tocada per la intervenció econòmica de l'Estat

Redacció
20 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 19:42h
El Festival Nacional de Poesia, que va arrencar el passat 15 d'octubre a Sant Cugat, ha ajornat l'agenda d'activitats del dissabte a la tarda per la manifestació a Barcelona. Es tracta de la convocatòria de la Taula per la Democràcia, a les 17 hores a Passeig de Gràcia, per demanar la llibertat dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 
Així, la conferència L'epitafi d'un jove poeta català: Els poemes de l'Alquimista de Josep Palau i Fabre a càrrec de Sam Abrans i l'espectacle Desbesar de la cantant Maria del Mar Bonet i Biel Mesquida s'han anul·lat i es recuperaran en l'edició 2018. La cantautora participarà en la mobilització i s'ha decidit cancel·lar la programació, tot i que s'ha garantit que l'import de les entrades de l'actuació es tornaran la setmana que ve.
 
Aquesta modificació, a més, ha motivat avançar un dia, a aquest dissabte, el tancament del certamen amb el recital Odissea: el viatge de Ningú d'Elies Monxolí. Tot plegat, "per les circumstàncies excepcionals" que viu Catalunya i per la manifestació convocada a la capital catalana.
 
L'organització ha recordat que aquesta edició ha quedat marcada per la intervenció dels comptes de la Institució de les Lletres Catalanes, organitzadora de la iniciativa cultural juntament amb el consistori, i ha insistit que tenen tot el suport dels artistes i poetes per recuperar aquests actes afectats de cara a l'octubre de 2018.