Sabadell impulsa «Merc@punt», un nou sistema per distribuir aliments entre famílies vulnerables

Es durà a terme al Mercat Municipal de Merinals, que adaptat un espai | 75 famílies començaran aquest projecte innovador a la ciutat

L'espai adaptat al Mercat del Merinals
L'espai adaptat al Mercat del Merinals | Ajuntament de Sabadell
Redacció
20 d'octubre del 2017
L'Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració de la Creu Roja i el suport de la Diputació de Barcelona, ha impulsat 'Merc@punt'. Es tracta d'un sistema innovador de distribució d’aliments per a famílies vulnerables per punts, que anirà destinat a les persones derivades per serveis socials a l’entitat Rebost Solidari. Una posada en marxa que ha comptat amb una aportació municipal de 85.127 euros, als quals cal sumar 40.192 de la Creu Roja i 25.000 de la Diputació de Barcelona, que també ha contribuït amb l’aportació d’un equip de suport tècnic per a la confecció del projecte, amb un pressupost de 15.000€. 

A més, disposaran d’una targeta moneder per adquirir altres productes frescos al propi Mercat. Paral·lelament, per aprofundir en l’acompanyament i suport a les persones a la participació en el projecte, faran accions i activitats com tallers de formació, sensibilització o recerca activa de feina, per facilitar la seva promoció personal, laboral i social, amb tècnics de l’entitat Creu Roja, per poder oferir l’atenció individual, familiar i grupal a tots els participants.

El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha afirmat que “aquest model innovador es posa en funcionament per primer cop a Sabadell" i que ataca "l’emergència social i, alhora, lluitem contra els factors que generen exclusió”.

Mercat Municipal dels Merinals

La botiga d’aliments ocupa un espai del Mercat dels Merinals, però també s’ha habilitat un espai adjunt interactiu, on s’impartirà formació, tallers i altres activitats a les famílies. A més, serà un espai obert al barri i als propis paradistes del Mercat. Es tracta d'una política d’actualització dels mercats municipals a la realitat actual.

Creu Roja coordinarà l’equip tècnic i de voluntaris, la intervenció amb les famílies, que hi arribaran a proposta dels serveis socials municipals, la distribució de les targetes moneder i els tallers i cursos que s’hi portin a terme. Aquest nou projecte s’emmarca en el desenvolupament del Pla Estratègic d’Acció Social (PEAS).