Una empresa de Sabadell també marxa... a Terrassa

La Xarxa Onion demana a la seva homòloga de la ciutat veïna que faci el mateix

El muntatge en el que l'Ajuntament de Terrassa els dona la benvinguda
El muntatge en el que l'Ajuntament de Terrassa els dona la benvinguda | Xarxa Onion
Redacció
18 d'octubre del 2017
Actualitzat el 19 d'octubre a les 9:45h
La situació política que viu Catalunya ha generat, entre d'altres, una gran fuga d'empreses. Prop d'unes 700 han traslladat la seva seu social a punts de la resta de l'Estat. Tot i la preocupació i gravetat de la situació, una entitat de Sabadell ha volgut posar-hi una mica d'humor, amb una crítica amagada entre línies, anunciant la seva marxa "a l'estranger. Concretament, a Terrassa". 

Es tracta de la Xarxa Onion, una entitat sabadellenca fruit d’un iniciativa público-privada entre empreses, emprenedors i el Vapor Llonch que integren pimes i autònoms del Vallès. L'organització ha ironitzat que la localitat veïna és "l'indret ideal, donades les bones relacions que històricament han tingut les dues ciutats".

Ha defensat la decisió, tot i ser "difícil" però "hem volgut seguir el camí d'altres entitats com Abertis, Oryzon o La Bruixa d'Or. La millor manera de recolzar el poble de Catalunya és traslladar la seu fora de la nostra demarcació". Ha determinat que és una mesura "temporal" i ha avançat que "quan es restableixi l'ordre constitucional, tornarem a Sabadell". Quan ho facin, "esperem que, com a totes les grans empreses que han canviat la seva seu, la població ens rebrà amb els braços oberts i ens agrairà haver estat al seu costat en aquests moments difícils, malgrat que hagi estat des de Terrassa".

La Xarxa Onion ha animat a la Xarxa Emprenedora de Terrassa (XET) seguir el mateix camí i traslladar la seva seu "a l'estranger", és a dir, a Sabadell.