​El PP de Sabadell carrega contra la declaració que rebutja l’empresonament de Cuixart i Sànchez

La formació desautoritza l’Ajuntament “per qüestionar i menys” rebutjar el dictamen judicial | Els populars, juntament amb Ciutadans, són les forces que han negat adherir-se al manifest i es mostren sorpresos per la presència del PSC

Redacció
17 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:10h
L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha estat l’encarregat de llegir el manifest de condemna per les detencions dels presidents d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l’ANC, Jordi Sânchez, en la concentració duta a terme aquest dimarts a la plaça Sant Roc. Un document aprovat per la majoria dels grups (inclòs els dos regidors no adscrits Carles Bosch i Lluís Monge), només Ciutadans i PP l’han rebutjat .
 
El portaveu popular, Esteban Gesa, ha criticat el contingut d’aquest escrit i ha assegurat que l’Ajuntament “no és un ens per qüestionar i menys rebutjar els autos dictaminats per una jutge”. Al seu parer, haver fet aquest pronunciament “és una imprudència”, ja que l’alcalde representa a tota la ciutadania “i n’estic segur que són moltes més les persones que respecten l’auto de la jutge. A nivell polític, que cada partit faci el que cregui convenient”.
 
El popular ha expressat la seva sorpresa, perquè el manifest hagi comptat amb el suport del PSC “en contra del posicionament del seu propi partit”.
 
Gesa ha remarcat la “defensa de la separació de poders” que fa la seva formació política i ha determinat que “les investigacions judicials han d’estar als jutjats i s’han de mantenir lluny de les cambres legislatives i dels plens municipals”.

El portaveu li ha recordat a l’alcalde que malgrat la situació que viu Catalunya “no es desviï de la seva funció principal: governar la ciutat” i ha afegit, “queda molta feina per fer”.