Sabadell convoca aquest vespre una concentració en defensa de Cuixart i Sànchez

L'ANC prioritza que qui pugui es desplaci a Barcelona però planteja una segona trobada per aquells qui no puguin anar a la capital | Es farà a les 20.00 hores a la plaça Doctor Robert

Vista aèria de la mobilització de Sabadell
Vista aèria de la mobilització de Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
17 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:49h
L'ANC ha convocat els sabadellencs que aquesta tarda no puguin desplaçar-se a Barcelona a sumar-se a la concentració que es farà a les 20.00 hores al centre de la capital vallesana. Concretament, es convoca la ciutadania a la plaça Doctor Robert.

L'empresonament del president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha generat un espiral d'indignació entre diferents sectors de la societat catalana, des de l'independentista fins part de l'unionista. La decisió es va prendre ahir al vespre, quan després d'escoltar la seva declaració, la jutge de l'Audiència Nacional espanyola els ha imposat aquesta mesura cautelar per un suposat delicte de sedició. Els dos estan investigats per les protestes davant de Departament d'Economia contra les detencions de la Guàrdia Civil pels preparatius del referèndum del passat 20 de setembre.

Per aquest motiu, i després de la concentració que ha aplegat mig miler de persones a la plaça de Sant Roc de Sabadell, s'ha convocat per aquest vespre una marxa amb espelmes per l'avinguda Diagonal de Barcelona, des de Passeig de Gràcia i fins a la plaça Francesc Macià. Per això, s'ha quedat a les 19.00 hores a l'accés de l'estació dels FGC, al Passeig de la Plaça Major, on s'entregaran espelmes per sumar-se a la protesta.

No obstant, per aquells qui no puguin desplaçar-s'hi, s'ha fet una nova convocatòria a Sabadell a les 20.00 hores a la plaça Doctor Robert. Un cop acabi la concentració, es procedirà a fer una encartellada per la ciutat.

Berenar i cassolada

Paral·lelament, el col·lectiu Babyblock ha fet una segona convocatòria, aquesta a les 17.30 hores a la plaça Sant Roc. L'objectiu es fer un berenar col·lectiu per posteriorment, a les 18.00 hores, iniciar una cassolada en senyal de rebuig per l'empresonament de Cuixart i Sànchez.

Posteriorment, la convocatòria planteja desplaçar-se cap a l'estació dels FGC per qui vulgui anar a la mobilització de Barcelona.