VÍDEO Mig miler de sabadellencs clamen contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart

La plaça Sant Roc ha tornat a registrar una jornada de rècord després de la decisió de la jutgessa d'enviar a la garjola els presidents d'Òmnium i ANC

Regidors sabadellencs a la concentració de rebuig contra l'empresonament de Cuixart i Sànchez
Regidors sabadellencs a la concentració de rebuig contra l'empresonament de Cuixart i Sànchez | Juanma Peláez
17 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:56h

La ciutat de Sabadell no s'ha quedat de braços plegats després que la jutgessa va enviar ahir a la presó el sabadellenc Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, i el de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), JOrdi Sànchez. Mig miler de persones s'han concentrat a la plaça Sant Roc al punt del migdia, una mobilització que també s'ha fet a tots els municipis de Catalunya com a clam per la democràcia i la llibertat.

Els crits de "llibertat" han ressonat en una ciutat que, per desgràcia, ha vist com els "dies tristos" que estem vivint l'han situat com una de les protagonista de l'actualitat catalana. Després de la detenció el passat 20 de setembre de l'exregidor Joan Ignasi Sànchez, ara home de confiança al departament de Governació, i de l'assalt a l'escola Nostra Llar el dia 1 d'octubre, donat que es tractava del centre on havia de votar Carme Forcadell, ara s'ha enviat a la presó el sabadellenc Jordi Cuixart, juntament amb Sànchez.
 

Concentració contra l'empresonament de Cuixart i Sànchez a Sabadell. Foto: Juanma Peláez


Per aquest motiu, la ciutadania ha sortit al carrer en senyal de rebuig a l'empresonament dels líders de les dues entitats independentistes, investigats per les protestes davant de Departament d'Economia contra les detencions de la Guàrdia Civil pels preparatius del referèndum del passat 20 de setembre. A la concentració hi han assistit representants de Crida per Sabadell, PSC, Unitat pel Canvi, ERC, PDECat i Guanyem Sabadell. L'alcalde, Maties Serracant, ha fet lectura del següent manifest que ha aprovat la Junta de Portaveus:

"Amb el vot a favor dels grups municipals d’Unitat pel Canvi, Esquerra Republicana de Catalunya, Crida per Sabadell, Partit dels Socialistes de Catalunya, Convergència i Unió, i Guanyem Sabadell; el vot en contra dels grups municipals de Ciutadans i Partit Popular, i el suport dels regidors no adscrits, Carles Bosch i Lluís Monge.

Davant l’empresonament dels presidents d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l’Assemblea Nacional de Catalunya, Jordi Sànchez, l’Ajuntament de Sabadell vol mostrar el més enèrgic rebuig a la decisió política de l’Audiència Nacional.

Cuixart i Sànchez són els màxims portaveus de les mobilitzacions més importants que han tingut lloc a Catalunya i a l’Europa del segle XXI. Lideren dues entitats caracteritzades per promoure sempre un activisme cívic i democràtic, amb els valors fonamentals de la pau i la llibertat amb l’objectiu d’aconseguir el dret a l’autodeterminació dels pobles, un dret polític bàsic.

El seu empresonament respon a la persecució d’una opció política: la defensa d’un Estat independent en forma de República. Aquesta greu mesura posa en evidència la criminalització de determinades idees i de drets fonamentals com el dret a vot, el dret a la llibertat d’expressió o el dret a reunió, assentant perillosament les bases d’un estat antidemocràtic. Conscients del motiu del seu empresonament, volem fer una crida a la llibertat immediata dels presos polítics independentistes.

Acorda:

Primer: Mostrar el més enèrgic rebuig a la decisió de l’Audiència Nacional.

Segon: Mostrar el màxim suport als dos empresonats i al seu entorn més proper, i especialment a les famílies i companys i companyes de les entitats que presideixen. Una solidaritat que en el cas de Jordi Cuixart és encara més sentida per la seva estreta vinculació amb la ciutat de Sabadell." 

 

Concentració contra l'empresonament de Cuixart i Sànchez a Sabadell. Foto: Juanma Peláez


Concentració contra l'empresonament de Cuixart i Sànchez a Sabadell. Foto: Juanma Peláez