Sànchez i Cuixart, empresonats

L'Audiència Nacional espanyola decreta presó incondicional per als presidents de l'ANC i Òmnium Cultural | La jutge deixa en llibertat amb mesures cautelars el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i la intendent Teresa Laplana .contingutnaciodigital #columnanotigran .noticia h1 { font-size: 70px; line-height: 72px; } .contingutnaciodigital #columnanotigran .noticia h1 { font-size: 54px; line-height: 57px; }

Jordi Cuixart i Jordi Sànchez arriben a l'Audiència Nacional espanyola
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez arriben a l'Audiència Nacional espanyola | ACN
16 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 23:59h
Presó sense fiança per al president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Després d'escoltar la seva declaració, la jutge de l'Audiència Nacional espanyola els ha imposat aquesta mesura cautelar per un suposat delicte de sedició. Els dos estan investigats per les protestes davant de Departament d'Economia contra les detencions de la Guàrdia Civil pels preparatius del referèndum del passat 20 de setembre. En la seva compareixença, Sànchez només ha respost les preguntes de la seva defensa, mentre que Cuixart s'ha negat a declarar.

Per contra, el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha quedat en llibertat amb mesures cautelars. La jutge instructora de l'Audiència Nacional espanyola, Carmen Lamela, ha rebutjat la petició de la Fiscalia, que sol·licitava presó incondicional per al màxim dirigent de la policia catalana, que aquest dilluns ha declarat per un suposat delicte de sedició. La jutge s'ha limitat a imposar-li la prohibició de sortir del territori de l'Estat, l'entrega del passaport i l'obligació de comparèixer cada 15 dies.

La jutge també ha deixat en llibertat amb mesures cautelars la intendent dels Mossos d'Esquadra, Teresa Laplana, investigada en la mateixa causa per sedició. Lamela ha rebutjat la petició de presó sota fiança de 40.000 euros de la Fiscalia i ha establert com a mesures cautelars per a la intendent la prohibició de sortir de l'Estat, retirada de passaport i compareixença cada 15 dies.

Sobre la taula hi ha un nou atestat de la Guàrdia Civil que fa referència a l'actuació dels Mossos el passat diumenge 1 d'octubre. El document incrimina el cos policial català assegurant que els seus agents van mantenir una "actitud passiva" davant les concentracions als col·legis de l'1-O. 
 

Josep Lluís Trapero sortint de l'Audiència Nacional durant la pausa del migdia Foto: ACN


"Tornem a dormir a casa"

Aquest matí, el president de l'ANC s'ha mostrat "convençut" que dormirà "a casa". "Les acusacions no aguanten dos minuts en cap tribunal", ha afegit al seu compte de Twitter.