Receptes fetes a partir del menjar sobrant

El Consorci per a la Gestió de Residus n'elabora un parell de llistats que es poden consultar online

Hamburguesa de llenties, un plat per aprofitar les sobres de menjar.
Hamburguesa de llenties, un plat per aprofitar les sobres de menjar. | CGRVO
Redacció
22 d'octubre del 2017
El passat dilluns es va celebrar el dia Mundial de l’Alimentació i des del Consorci per a la Gestió de Residus es va posar l'accent en l'aposta per l’aprofitament alimentari i el compromís en la lluita contra el malbaratament. Per això, el Consorci proposa posar en pràctica receptes d’aprofitament a casa per aprofitar el menjar que hagi pogut sobrar. A més, conviden accedir al llistat de receptes elaborades per la Fundació Alícia.

Aquestes receptes es van compartir amb els cuiners i cuineres de les escoles de la comarca que participen al projecte "Recooperem". També posa a disposició de tothom el Llibre de Receptes que es va editar el 2012 i que inclou diferents propostes per aprofitar menjar que pot sobrar a casa, així com trucs i consells per no malbaratar aliments. 

Des de l’ens comarcal es treballa per sensibilitzar a l’entorn de la problemàtica del malbaratament, una sensibilització que ha portat el Consorci a engegar diferents projectes els darrers anys a l’entorn d’aquesta qüestió.

D’una banda, el Consell Comarcal actua a les escoles, per poder aprofitar el menjar que no s’ha servit. Es tracta del projecte "Recooperem" que està fent possible que moltes famílies vulnerables puguin aprofitar aquest menjar. També es treballa amb els restauradors de la comarca, amb el projecte "Acaba’t el plat a casa", per fer possible que els clients dels bars i restaurants es puguin endur el menjar que no s’ha pogut acabar a taula.

També es promou l’aprofitament amb activitats educatives com "El menjar no és per llençar", que enguany s’inclou de nou dins el Programa d’Educació Ambiental del Consorci amb un format renovat. Tot plegat, per conscienciar de la  importància de no llençar menjar, tant per factors socials, econòmics com també ambientals.