Sabadell commemora el 77è aniversari de l'assassinat de Companys

S'ha dut a terme al monòlit de la masia de Can Rull

L'homenate dut a terme davant el monòlit de Lluís Companys, a la masia de Can Rull
L'homenate dut a terme davant el monòlit de Lluís Companys, a la masia de Can Rull | Juanma Peláez
Redacció
15 d'octubre del 2017
Actualitzat el 16 d'octubre a les 9:53h
Sabadell ha recordat aquest diumenge la figura del president Lluís Companys, assassinat fa 77 anys pel règim franquista. Ho ha fet en un acte al monòlit de Companys que hi ha a la masia de Can Rull. Bona part del govern municipal i regidors del ple han assistit a l'ofrena floral, que també ha aplegat ciutadans sabadellencs. 

La jornada commemorativa s'ha tancat amb el cant de Els Segadors. No serà l'únic acte que es farà a la ciutat amb Companys en el record. Aquest dimarts, s'inaugurarà l'exposició "Lluís Companys 1882-1940” de la Fundació Irla. S'instal·larà a la part posterior del consistori i s'hi quedarà fins al 31 d'octubre.

Per últim, aquest dijous hi haurà una doble cita de comiat. D'una banda, La conferència "Lluís Companys: de Sabadell al Palau de la Generalitat . Un trajecte significat per l'impuls per pacificar socialment el camp" a càrrec del professor Jordi Pomés, que parlarà de la figura dels rabassaires. Serà al casal Pere Quart a les 19.30 hores.
 

L'alcalde Maties Serracant ha llegit un manifest Foto: Juanma Peláez
 

S'han apropat veïns per assistir a l'homenatge a Companys Foto: Juanma Peláez

Alguns membres del govern municipal i diversos regidors han participat de l'acte Foto: Juanma Peláez

El monòlit de Lluís Companys que es troba a Sabadell Foto: Juanma Peláez
 

El públic i els regidors de Sabadell entonant 'Els Segadors' Foto: Juanma Peláez


D'altra banda, es farà una visita guiada a l'edifici on hi havia el Círcol Republicà, on actualment acull l’Orquestra Simfònica del Vallès. La conduirà l’historiador i tècnic del Museu d'Història de Sabadell, Genís Ribé.