Tres municipis vallesans estudien unificar el servei de recollida de residus

El cost d'aquesta iniciativa serà, màxim, de 18.000 euros i ho assumiran entre els tres consistoris

Redacció
13 d'octubre del 2017
Els ajuntaments de Palau-Solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat han començat a treballar per estudiar la viabilitat i eficiència de la prestació unificada de la recollida de residus. Ho han fet amb l’aprovació d’un conveni interadministratiu de cooperació i col·laboració. A més, les tres localitats, per ubicació, faria més eficient la gestió.
 
Els tres municipis gestionen aquest servei de forma indirecta, en forma de concessió, que finalitzen entre el darrer trimestre de 2018 i principis de 2019. Per això, el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha donat el vistiplau aquest conveni i farà “un estudi en profunditat” per n’avaluï les avantatges i inconvenients”.   
 
Entre algunes de les iniciatives que es duran a terme, hi ha la diagnosi de la situació actual, es faran opcions de gestió unificada, recorreguts, recursos humans i materials, entre d’altres. El cost màxim d’aquest estudi serà de 18.000 euros, que es repartirà entre les diferents administracions: un 26% la de Polinyà, un 28% la de Sentmenat i el 46% anirà a càrrec del de Palau-Solità i Plegamans.