La Cecot aplaudeix la proposta de mediació de Puigdemont

La patronal amb seu a Terrassa espera que el Consell de Ministres també aposti per aquesta via

Redacció
12 d'octubre del 2017
La patronal catalana Cecot considera que la proposta de mediació per resoldre l’actual conflicte polític que ha ofert el president Puigdemont "pot ajudar a distensar la situació i a obrir un espai de serenor pel diàleg i per l’establiment d’acords", segons ha expressat en un comunicat. "Ens refermem en la reclamació a que la comunitat internacional exerceixi un paper actiu de mediador entre els governs espanyol i català, cal un agent extern que arbitri en el conflicte d’una manera diferent a la que s’ha estat proposant actualment i que no ha funcionat", diuen des de la patronal.

Per a la Cecot, la medicació és necessària: "Creiem que la via d’aplicació de lleis no és suficient i que, tal i com utilitzem al sector empresarial, la mediació d’un agent com la Unió Europea pot fer ús de la mediació com a eina de resolució d’un conflicte que s’està ajornant en el temps".

"El missatge del president de la Generalitat trasllada la voluntat del Govern de la Generalitat d’utilitzar la via de la mediació com una eina efectiva per apropar totes les parts implicades en el conflicte", afegeixen. Des de la Cecot esperen que el Consell de Ministres extraordinari d'aquest dimecres al matí també "tingui present la mediació com un escenari factible, seriós i sosegat per tendir ponts d’entendiment".