La Plataforma Antifeixista de la UAB lliura 2.000 signatures per fer fora SCC del campus

Remarca que la manifestació d'aquest diumenge a Barcelona "evidencia" els lligams de l'organització amb l'extrema dreta

Redacció
09 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 23:23h
La Plataforma Antifeixista de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha lliurat aquest dilluns 2.000 firmes al Rectorat amb la finalitat d'expulsar el col·lectiu d'estudiants de Societat Civil Catalana (SCC). Ho fan pels "vincles amb l'extrema dreta" com es va "evidenciar" en la manifestació unionista d'aquest diumenge a Barcelona. 

L'entitat ha detallat que militants d'organitzacions com Somatemps, Democracia Nacional i la Fundació Francisco Franco van desfilar pels carrers de la capital catalana. A més, ha assegurat que SCC té 12 estudiants de la UAB imputats, tres dels quals se'ls demana deu anys de presó i 30.000 euros de multa. Tot plegat, ho considera "impensable i incomprensible" en una universitat pública.

La Plataforma ha garantit que seguirà "combatent als amics dels feixistes" i ha recordat que en dues ocasions han aparegut persones d'estètica neonazi al campus de Bellaterra. A banda del lliurament de signatures, també s'ha donat a conèixer l'adhesió de col·lectius aquest objectiu com ara la colla castellera Ganàpies i les Assemblees de Facultat.