​L'Ajuntament de Sabadell obre expedient informatiu pel vídeo de policies municipals amb una bandera espanyola

El consistori analitza el document en què es veu el torn de nit amb la bandera i l'himne espanyols al crit de "Viva España" el mateix dia en què es va celebrar la manifestació unionista a Barcelona

Redacció
09 d'octubre del 2017
Actualitzat el 11 d'octubre a les 11:20h
L'Ajuntament de Sabadell investiga el vídeo en què es veuen vuit agents de la Policia Municipal exhibint una bandera espanyola a les dependències de Can Marcet, amb l'himne espanyol de fons i al crit de "Viva España". El document el va difondre aquest diumenge al vespre la Comunidad de Policías Unidos a través del seu compte de Twitter, una piulada que aquest dilluns s’ha suprimit.

Segons ha pogut saber NacióSabadell, el govern local ha obert un expedient informatiu per determinar en quines circumstàncies es va donar l'enregistrament del vídeo. Segons les fonts consultades, ara per ara únicament es volen recollir dades sobre els fets. Si es va gravar en dependències municipals i en ple torn de treball, com es desprèn per la utilització d'uniformes en les imatges, podrien haver incorregut en la vulneració d'algun principi bàsic, sense que se n'hagin donat més detalls al respecte. Les fonts consultades apunten al fet que s'hagi mostrat una bandera en un moment especialment sensiblement a nivell polític en hores de servei.

Depenent del resultat de l'expedient informatiu, els agents implicats podrien haver de fer front a un expedient sancionador o disciplinari.