​El PP defensa els agents de Sabadell emparant-se en la «llibertat d’expressió»

El portaveu popular espera que no se’ls expedienti per difondre imatges seves cridant “Viva España” i amb la bandera espanyola | Recorda a l’equip municipal que governen per a tota la ciutadania, “aquells que ens sentim tant espanyols com catalans”

Esteban Gesa, aquest matí, amb la seva bandera espanyola.
Esteban Gesa, aquest matí, amb la seva bandera espanyola. | Norma Vidal
Redacció
09 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 21:11h
Aquest diumenge, des del compte de Twitter Comunidad de Policías Unidos, difonien un vídeo en el que el torn de nit de la Policia Municipal de Sabadell apareixia amb una bandera espanyola, l’himne espanyol de fons i acabava l’enregistrament al crit de “Viva España”. Una piulada que aquest dilluns s’ha suprimit. El PP ha sortit en defensa dels agents apel·lant a la seva “llibertat d’expressió” i els ha transmès tot el suport, perquè “podrien ser expedientats”.
 
En aquest sentit, el portaveu del partit, Esteban Gesa, ha indicat en un comunicat que “l’excusa” per prendre aquesta suposada decisió és per haver-ho fet en horari laboral. D’aquesta manera, ha apuntat, “també s’hauria d’expedientar als funcionaris i càrrecs de l’Ajuntament que el passat dia 20 de setembre van abandonar els seus llocs de feina per manifestar-se” al domicili de l’exregidor, Joan Ignasi Sànchez. Però ha assegurat que “els excusa” per estar compromesos amb la “causa independentista”.
 
Ha detallat que el vídeo es va fer la nit prèvia “a la multitudinària” manifestació que va aplegar a Barcelona “prop d’un milió de persones en defensa de la unitat d’Espanya”. El propòsit dels efectius del cos era “donar suport aquesta reivindicació fent ús de la seva llibertat d’expressió”.
 
Gesa ha reflexionat que hagués passat si això s'hagués produït l’1 d’octubre i en comptes de “la bandera i l’himne d’Espanya haguessin agitat una estelada i cantat Els Segadors”. Per això, ha considerat que es viu “una mena de totalitarisme al que la Generalitat ens té sotmesos, qualsevol que no segueixi les seves consignes és sancionat i apartat”. El popular ha volgut recordar al consistori que governen per a tots els sabadellencs, “aquells que ens sentim tant espanyols com catalans”.