Els carrers de Rubí, des de l'objectiu de la càmera d'Ignasi Marroyo

Aquest dijous s'obre una exposició fotogràfica al Museu Municipal Castell que s'allargarà fins al 17 de desembre

per Redacció , 9 d'octubre de 2017 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La segona part del segle XX a Rubí retratada pel fotògraf Ignasi Marroyo, mort el 30 de juny d'aquest any i creu de Sant Jordi de la Generalitat l'any 2014. El Museu Municipal Castell (MMUC) inaugura aquest dijous 5 d'octubre l'exposició "Carrers de Rubí", un recull de 37 imatges de diferents carrers de la ciutat que van ser preses entre 1966 i 1993. La mostra es podrà visitar fins al 17 de desembre.

Marroyo és una figura destacada dins la fotografia catalana. Nascut el 22 de maig del 1928, va residir a la ciutat des dels anys 60, convertint el municipi vallesà en objecte de bona part del seu treball fotogràfic. L'artista, emmarcat en el moviment de Nova Avantguarda Catalana, va ser un dels fundadors del col·lectiu fotogràfic El Mussol, creat en el si de l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya.


L'any 1996, també va crear a Rubí el Grup Fotogràfic El Gra, encara plenament actiu. Marroyo va ser col·laborador de les publicacions Correo Catalán i Imagen y Sonido, a banda d'operador de cinema documental amb el director Joan Francesc de Lasa.

La inauguració de l'exposició "Carrers de Rubí" coincidirà amb la celebració, els dies 6, 7 i 8 d'octubre, de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya 2017, que enguany arriben sota el lema "Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats". Durant aquests dies, el Museu Municipal Castell es podrà visitar en els següents horaris: divendres i dissabte, d'11 a 14h i de 16h a 20 h; i diumenge, d'1h1 a 14h. Pel que fa a l'Espai Expositiu Antiga Estació, on aquests dies s'exposen els dibuixos de Pepe Farrés, restarà obert divendres i dissabte de 12h a 14h i de 17.30h a 20.30h.

 

Participació