Una cinquantena de projectes es presenten a la I Mostra Internacional de Cinema Animal de Sabadell

El jurat haurà d'escollir 14 per al certamen, que tindrà lloc del 6 a l'11 de novembre

Redacció
10 d'octubre del 2017
Un total de 51 produccions s’han presentat a la I Mostra Internacional de Cinema Animal de Sabadell, que tindrà lloc del 6 a l’11 de novembre, procedents de 16 països diferents com ara Iran, Índia, Xile i França, entre d'altres. Les produccions són tant de professionals com d’estudiants i experts en l’àmbit pertanyents a dos gèneres: curt de ficció i curt documental.

Ara, un jurat, integrat per persones vinculades al món del cinema i l’audiovisual i altres pertanyents a associacions animalistes i de defensa dels seus drets, seleccionarà 14 produccions finalistes d’entre la cinquantena que s’han presentat i que es donaran a conèixer aquest octubre. El 10 de novembre, al cinema Imperial s’emetran els curts que hagin quedat finalistes. 

A més, al dia següent, es farà un recull de cintes que hagin quedat fora de concurs, relacionats amb aquest àmbit. Entre d’altres, Live and let live, Cowspiracy, Santa Fiesta, Compasion i La vida según Ohad, tots guardonats en diferents festivals d’altres països. Així com un ideat i dissenyat per professionals i alumnes de la casa d’oficis de producció multimèdia del Vapor Llonch. 

El regidor de Benestar Animal i de Foment de les Arts Audiovisuals, Miquel Soler, ha assegurat que “la tria serà complexa, ja que la qualitat dels treballs és extraordinària”. Aquesta mostra està dissenyada amb la intenció de reivindicar i difondre els drets dels animals, contribuir a un canvi cultural a favor del benestar, la consciència, el respecte i la responsabilitat cap als animals i alhora promoure i reconèixer les produccions de cinema documental de qualitat.