L'alcaldessa de Montcada carrega contra Renfe per negar «el dret a la mobilitat»

Ho fa després que aquest dimecres al vespre hi hagués un ferit greu a l'estació de Montcada-Bifurcació

Concentració al monòlit de les víctimes a Montcada
Concentració al monòlit de les víctimes a Montcada | Albert Hernàndez
05 d'octubre del 2017
Actualitzat el 08 d'octubre a les 20:07h
El darrer incident a les vies de Montcada, produït aquest dimecres al vespre a l’estació de Montcada-Bifurcació amb un ferit greu, ha tingut la reacció de l’alcaldessa, Laura Campos, denunciant l’estat de les estacions de Renfe al municipi. Campos ha carregat contra l’operadora, perquè nega “el dret a la mobilitat” a bona part de la ciutadania “que no pot accedir de cap de les maneres a un dret bàsic com el transport públic”. I ho diu perquè les estacions són “anacròniques i obsoletes”.
 
Per això, ha reclamat la necessitat de “millorar-ho”, remarcant que de les cinc estacions que hi ha a Montcada, només una “és accessible”. Campos ha destacat que aquesta reivindicació és “independent” de la comissió político-técnica del soterrament, que el proper 24 d’octubre té nova trobada a la localitat vallesana.
 
De cara estudiar aquestes reclamacions, l’Ajuntament i el director de Rodalies, Fèlix Martín, havien fixat una trobada l’11 d’octubre, que s’ha ajornat una setmana més tard, el proper dia 18. “Arriba tard”, ha asseverat l’alcaldessa. Fonts de Rodalies han matisat que aquesta modificació es degut a la convocatòria de vaga de CGT per aquest dia i el responsable de l’operadora prefereix “estar pendent” del funcionament del servei.
 
Accident a l’estació de Montcada-Bifurcació
 
Campos ha assegurat que l’accident  a Montcada d’aquest dimecres al vespre es tracta d’un noi de 20 anys i contradiu així la versió que des de Mossos d’Esquadra que han donat a NacióSabadell. Segons li ha detallat Bombers “podrien amputar-li una cama”, fruit de la caiguda a la via mentre volia accedir al tren a l’estació de Montcada-Bifurcació, tal com li han fet arribar des de diversos testimonis, ha afirmat l’alcaldessa del municipi. 

Tot i així, per ara, desconeix l'estat en el que es troba el jove. El que sí ha confirmat és que se'l van emportar "en estat greu" a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. Aquest dimecres, i com és habitual quan hi ha un incident a les vies que creuen el municipi, s'ha convocat una concentració en la coneguda cruïlla del soterrament, on hi ha el monòlit en record de les víctimes.