VÍDEO 11.000 persones clamen a Sabadell contra l'assalt al Nostra Llar i la repressió de la policia espanyola

La plaça Sant Roc ha quedat petita i els assistents han omplert la plaça Doctor Robert, el carrer Gràcia i el Passeig de la Plaça Major

Concentració de la tarda del 3-O a Sabadell
Concentració de la tarda del 3-O a Sabadell | Juanma Peláez
Albert Segura / Albert Hernàndez
03 d'octubre del 2017
Actualitzat el 11 d'octubre a les 10:00h

Si la manifestació matinal d'aquest 3 d'octubre a Sabadell ha estat històrica per haver aplegat 25.000 persones en defensa dels drets i en rebuig a l'acció policial de diumenge a l'escola Nostra Llar, la de la tarda està a l'alçada d'entrar als llibres d'història per la porta gran. 11.000 persones han deixat petita la plaça Sant Roc, on "només" hi caben 6.000, i han omplert la plaça Doctor Robert, el carrer Gràcia i el Passeig de la Plaça Major.
 La cita ha comptat amb les crides reivindicatives que aquests dies han fet fortuna en defensa de la democràcia, però també amb minuts de silenci emotius i germanor. Amb tot, enfilar des de la Rambla i pretendre creuar fins el Passeig Manresa era tota una odissea, així com pretendre circular pel carrer Sant Pere, que ha acabat tallat al trànsit.
 La cita era el colofó d'una jornada on l'escola Nostra Llar ha estat molt present en la memòria de tots els assistents, un dia en què també hem vist veus del PSC aixecant-se contra el posicionament del secretari general, Pedro Sánchez, qui ha rebutjat els escarnis que l'Estat denuncia que pateixen els agents de policia espanyols desplegats a Catalunya, però sense fer esment als ferits que hi va haver en les accions de diumenge, una d'elles al Nostra Llar. Així, l'exalcalde Joan Carles Sànchez, el portaveu sabadellenc Josep Ayuso o el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, han retret a Sánchez la seva postura, i li han arribat a demanar una moció de censura a Mariano Rajoy.

Amb tot, la jornada ha transcorregut sense incidents i amb el to festiu que des del sobiranisme s'està reivindicant dia rere dia.  
 

Concentració de la tarda del 3-O a Sabadell. Foto: Juanma Peláez

Concentració de la tarda del 3-O a Sabadell. Foto: Juanma Peláez

Concentració de la tarda del 3-O a Sabadell. Foto: Juanma Peláez