​VÍDEO Despengen la bandera espanyola de l’Ajuntament de Cerdanyola

S’ha fet durant la celebració dels resultats del referèndum

Redacció
02 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:45h
Més del 80% de la població de Cerdanyola va votar “Sí” al referèndum. Un resultat que es va celebrar a la plaça Francesc Layret durant la nit i que es va allargar de matinada per prop de mig miler de persones. Una celebració que va tenir un moment destacat, quan es va despenjar la bandera espanyola del balcó de l’Ajuntament i després es va llançar a la gent de la plaça.
 

El balcó de l'Ajuntament de Cerdanyola sense la bandera espanyola Foto: Cedida


La cita, molt festiva i reivindicativa, va comptar amb música, càntics en la línia de “hem votat” i “independència” i amb ampolles de cava celebrant el resultat final al més pur estil de pilots de Fórmula 1. L’alcalde, Carles Escolà, present entre els concentrats, va afirmar que “la república catalana ha començat” i determinava que era “l’hora de construir un país i un futur de justícia social” posant-se a disposició del Govern. A més del batlle, també hi havia l’equip municipal i els regidors sobiranistes al ple: ERC, PDECat i ICV-EUiA-MES.
 
Al municipi van votar 17.120 persones, el 39,8% del cens. Un 83,24%, 14.250, van optar pel “Sí”; un 12,47%, 2.135, pel “No”; 3,11%, 533, vots en blanc i un 1,18%, 202, vots nuls.