​El nou CAP Can Llong de Sabadell entrarà en funcionament al 2020

Es tracta d’un segon edifici dintre de l’àrea bàsica sanitària de la zona de Can Rull | El projecte es licitarà aquesta mateixa tardor

Acte de la presentació del CAP Can Llong
Acte de la presentació del CAP Can Llong | Juanma Peláez
29 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:33h
El barri de Can Llong de Sabadell comptarà amb el tan desitjat Centre d’Atenció Primària (CAP) l’any 2020. Així ho ha confirmat el conseller de Salut, Toni Comín, que aquest divendres ha visitat els terrenys on s’edificarà en companyia de l’alcalde, Maties Serracant, i diversos regidors del consistori. 

El projecte té previst que es liciti aquesta mateixa tardor, amb l’objectiu que les obres iniciïn al 2018. Tot plegat dotarà l’àrea bàsica sanitària de Can Rull amb un segon edifici, fet que permetrà fer front a les necessitats que aquest àmbit de Sabadell té, donat el creixement demogràfic que ha experimentat en els darrers anys.

“Can Rull ha crescut amb número de professionals perquè ha crescut la població, perquè el nou sistema de finançament de l’¡atenció primària fa que es contractin nous professionals”, ha explicat Comín. “Per aquest motiu hem hagut de donar un nou equipament a aquesta àrea bàsica”, ha afegit.

La inversió es fa en reciprocitat amb l’aportació econòmica que ha fet l’Ajuntament a l’Hospital Parc Taulí com a increment de la quota que es va comprometre a aportar. “El nou CAP permetrà disposar de 4 consultes més de medicina de la dimensió que toca, 4 més d’infermeria, 2 per a treballadors socials i 2 sales polivalents”, ha apuntat Comín.

Amb una superfície total de 861 metres quadrats, tindrà un cost aproximat d’1,8 milions d’euros. El procés de licitació ja s’ha iniciat, i al primer trimestre de 2018 ja estaran els plànols disponibles, amb l’objectiu d’iniciar la construcció a finals de 2018.

Serracant, pel seu cantó, ha recordat que es tracta de “l’últim barri construït a Sabadell”, motiu pel qual ara toca redimensionar els serveis de què disposa. “Aquest segon edifici permetrà que fem un millor ús dels recursos públics amb un servei d’atenció proper als ciutadans”, ha apuntat.