Sabadell crida a ser un «exemple mundial de democràcia» l'1-O

Unes 400 persones participen en l'acte d'ANC, Òminum i Súmate al Parc Catalunya | Els col·lectius donen indicacions per anar a les urnes amb calma, pacíficament i amb normalitat

27 de setembre del 2017
Actualitzat el 29 de setembre a les 11:06h
L'acte ha aplegat unes 400 persones
L'acte ha aplegat unes 400 persones | Juanma Peláez
Les entitats sobiranistes de Sabadell fan una crida a la ciutadania perquè el proper diumenge, 1 d'octubre, es vagi a votar amb normalitat. ANC, Òmnium i Súmate han donat indicacions bàsiques per garantir el to pacífic de la jornada, seguint l'estela dels actes multitudinaris sobiranistes celebrats en els darrers anys, sense anar més lluny les Diades.

Les tres entitats han congregat unes 400 persones al peu del pont del llac del Parc Catalunya, el mateix emplaçament on es va celebrar l'acte institucional de la passada Diada. A la fila zero hi han assistit el segon tinent d'alcalde, Juli Fernàndez (ERC), així com els regidors Carles Rossinyol, Josep Beltran i Sílvia Renom (PDECat).

L'acte l'ha obert en nom d'Òmnium Teresa Mira, que ha destacat la necessitat de demostrar la "confiança en nosaltres mateixos i en un futur millor", però també posar de relleu els valors democràtics. "No hi haurà ni tancs, ni vaixells ni furgonetes que ens puguin aturar", ha apuntat", i ha afegit: "Reivindico una vaga de normalitat per aquest diumenge".

Pel seu cantó, Víctor Peña s'ha adreçat al públic en castellà i català en nom de Súmate, posant de manifest que tot el que s'havia dit fins ara no s'havia complert, en referència al procés participatiu del 9-N, que es va assegurar que no se celebraria. "L'1-O cap pas enrere, aquest diumenge serem un exemple mundial de democràcia", ha assegurat Peña.

Per part de l'ANC, Antoni Dalmases ha clos l'acte, amb un discurs centrat en deixar la por de banda per apostar per la democràcia. "Podríem votar contra molts, però votarem per nosaltres, pels nostres avis, pels nostre pares, pels nostres fills, per nosaltres mateixos i pel futur de tothom", ha expressat.
 

Acte de campanya a Sabadell. Foto: Juanma Peláez