​Montcada i Reixac denuncia «assetjament, intimidació i pressió» a funcionaris i càrrecs electes

Dues regidores i directors d’escola reben les notificacions dels Mossos

Redacció
27 de setembre del 2017
Actualitzat el 28 de setembre a les 10:54h
L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha manifestat la seva indignació per “l'assetjament, intimidació i pressió” cap als treballadors públics i càrrecs electes pel referèndum. Una denúncia que ha arribat després que aquest dimecres les regidores d'Infància i Joventut, Jèssica Segòvia, i de Participació Ciutadana i Cultura, Mònica Martínez, així com els directors d’educació primària hagin rebut les notificacions per part dels Mossos d'Esquadra.
 
Se’ls ha informat dels possibles delictes si col·laboren amb l'1-O, és a dir, en el cas de les regidores, desobediència, prevaricació i malversació de cabals públics donant lloc a responsabilitats penal i civil. Unes presumptes acusacions per ser les encarregades de les claus i contrasenyes de seguretat d'alarmes de les escoles del municipi.
 
D’altra banda, aquest dimarts la policia catalana també va intentar traslladar aquest requeriment a tres tècnics municipals com a responsables de diferents equipaments municipals. L'Ajuntament, després d'assessorar-se amb la Secretaria Municipal, va negar que se'ls pogués atribuir tal responsabilitat. El consistori ha remarcat que preservarà la institució i els treballadors públics.

L'alcaldessa, Laura Camps, ha criticat "el clima de terror i regressió dels drets democràtics" que s'estan produint a Catalunya i des de l'equip municipal s'ha expressat "tota la solidaritat" al conjunt d'empleats públics i directors de centres d'ensenyament.