La Crida i Unitat denuncien la destrucció de documentació a l’Ajuntament de Sabadell

Asseguren que diferents treballadors municipals han vist com es trinxava i que s’ha cremat paperassa | El govern del PSC nega que s’hagi destruït cap document

Nació Sabadell
03 de juny del 2015
Actualitzat el 04 de juny a les 14:43h
Joan Berlanga, Virgínia Domínguez i Maties Serracant davant la seu de la Policia Municipal
Joan Berlanga, Virgínia Domínguez i Maties Serracant davant la seu de la Policia Municipal | Albert Segura

Joan Berlanga, Virgínia Domínguez i Maties Serracant davant la seu de la Policia Municipal. Foto: Albert Segura

 
La Crida per Sabadell i Unitat pel Canvi denuncien la destrucció de documentació de l’Ajuntament de Sabadell. Tot i que no han pogut determinar-ne el contingut, compten amb diversos testimonis que haurien vist com els papers es trinxaven, es traslladaven en camions i fins i tot es cremaven en el viver municipal del Parc Catalunya. L’Ajuntament nega que hagin destruït cap paper. 

Els dos regidors en funcions de l’Entesa per Sabadell (integrada a Crida per Sabadell, Maties Serracant i Virgínia Domínguez, s’han desplaçat a primera hora del matí a la seu de la Policia Municipal per demanar raons sobre la presumpta eliminació de documentació. “Ahir vam rebre nombroses trucades de diferents dependències municipals alertant de la destrucció de documents, i hem cregut oportú presentar-nos i demanar explicacions al regidor d’Espai Públic (Cristian Sánchez)”, ha explicat Serracant.
 

Paper trinxat en bosses dintre dels contenidors precintats. Foto: Crida


Els testimonis els van traslladar que s’havia seleccionat documentació de diferents dependències com la seu Policia Municipal, Espai Públic o Urbanisme, que s’havien trinxat o fins i tot cremat al viver que hi ha al Parc Catalunya. S’hauria traslladat amb un camió de la flota municipal que aquest matí encara era a les dependències de Can Marcet.
 
A partir d’aquí, els dos regidors han acompanyat Cristian Sánchez a l’interior de les dependències de la Policia Municipal per poder parlar directament amb els tècnics, així com analitzar els contenidors, dos dels quals, amb paper trinxat, s’han precintat per analitzar-ne el contingut. L’estat del paper, però, fa molt difícil determinar-ne el contingut i la rellevància.
 

Maties Serracant davant dels dos contenidors precintats. Foto: Crida


Per aquest motiu Serracant ha deixat clar que no saben si té cap vincle amb algun afer important de la ciutat que no es vulgui que es faci públic un cop hi hagi un canvi de govern, com tot apunta que passarà a la ciutat. “Tenim indicis per fer aquest toc d’alerta en un moment de canvi històric, un canvi de dinàmiques, i es molt probable que molta gent estigui interessada en destruir documentació, som la ciutat del Mercuri”, ha recordat Serracant.
 
De la mateixa manera que ha rememorat que la setmana passada ja van alertar de la possibilitat que això passés. La Crida per Sabadell ha traslladat aquesta informació a la Fiscalia i als Mossos d’Esquadra.
 

Camió presumptament utilitzat per traslladar els papers. Foto: Crida

 
Unitat pel Canvi també s’hi suma
 
El candidat a l’alcaldia d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, també s’ha apropat a la seu de la Policia Municipal per conèixer aquesta situació, després d’haver rebut informacions de diferents persones que treballen a l’Ajuntament en aquesta mateixa línia. “Estem preocupats per aquests indicis que ens han traslladat, i més quan venim d’un Ajuntament amb membres del govern imputats”, ha expressat Berlanga.
 
El candidat d’Unitat ha afegit que necessiten saber fins on arriba aquesta situació, i per això han emplaçat l’alcalde, Joan Carles Sánchez, a què els expliqui personalment si tenia coneixement d’aquests fets.
 
L’Ajuntament nega la destrucció de documents
 
Pel seu cantó, l'Ajuntament nega que s'hagi procedit a l'autorització per a destruir documentació oficial en les últimes setmanes. El regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, assegura que en cap cas s’ha donat permís per a fer-ho: "No s'ha destruït cap document", ha assenyalat de manera molt contundent i reiterada.
 
"Emplaço a presentar qualsevol tipus de prova física o documental davant els òrgans pertinents", ha afegit, assegurant que fins llavors no obriran cap investigació interna. "Sense proves es pot acusar injustament a companys de la casa que no fan res anormal i que els correspongui en les seves funcions", ha conclòs Sánchez.