La Bassa perd 30.000 usuaris en la reobertura però Sabadell guanya banyistes

L’Ajuntament atribueix aquesta reducció a obrir deu dies més tard i al repartiment d’usuaris a les piscines municipals | La Bassa destinarà prop de dos milions d’euros a una segona fase d'obres “més estètica”

La Bassa en el dia de la seva reobertura
La Bassa en el dia de la seva reobertura | Juanma Peláez
27 de setembre del 2017
Actualitzat el 29 de setembre a les 11:08h
El passat 26 de juny La Bassa va obrir les portes, després d’un any d’obres enfocades a millorar la seguretat. Des d’aquesta dia i fins el 2 de setembre ha rebut 114.238 visitants, 30.000 menys que l’anterior temporada, l’estiu del 2015. Tot i així, Sabadell ha tancat la l’estiu amb un total de 231.697 banyistes. Un 30% més respecte al període 2006-2015. La 3a tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez, ho ha atribuït precisament a que la falta de La Bassa “va donar l’oportunitat a la ciutadania de conèixer la piscina més pròxima”.
 
Martínez ha apostat fer valoracions sobre usuaris a La Bassa “el proper 2018, perquè enguany s’ha obert deu dies més tard” i ha recordat que comparar-ho amb 2015 no “és objectiu del tot”, ja que aquell any va haver-hi una onada de calor que va provocar “el millor registre de la història” de la instal·lació, amb 147.736 usuaris. Per això, ha apuntat que equiparant-ho amb anys anteriors el 2015, la pèrdua es mou al voltant dels 10.000 i 15.000.
 
Tot i així, ha determinat que la pèrdua de persones no és de la ciutat sinó dels voltants i la tinent d’alcalde ha destacat que l’objectiu “no és competir en dades sinó en el servei. Al cap i a la fi és pel goig de les famílies. Els números són secundaris”.
 

La 3a tinent d'alcalde, Marisol Martínez, fent valoració de l'estiu 2017 Foto: Albert Hernàndez


Martínez ha posat l’accent en l’activitat fora de La Bassa, entre les piscines del Parc del Nord, Campoamor, Olimpia i Can Marcet, que han significat 117.459 banyistes. “Es manté la tònica iniciada l’any passat”, ha valorat i ha insistit en “el factoR proximitat” amb les mesures preses l’estiu del 2016 per pal·liar la manca de La Bassa.    
 
Segona fase d’actuacions
 
La tinent d’alcalde ha assegurat que hi ha una segona fase a La Bassa en marxa, amb prop de dos milions d’euros d’inversió, que està enfocada a aspectes “més estètics” como ara la gespa, el bar i la finalització dels tobogans, una icona d’aquest equipament. “No hi vam arribar per dies, però prevalia la seguretat”, ha remarcat i ha recordat que aquest aspecte ha estat cabdal en totes les intervencions fetes. I ha dit que s’espera que l’estiu que ve estigui tot plegat enllestit.
 
D’altra banda, Martínez ha reconegut que s’està estudiant donar-li un altre ús “no esportiu i de nits-tardes” a La Bassa. Ha afirmat que hi ha “altres opcions” per aquest emplaçament i que un cop estigui arreglat el bar es veurà què fer.