Advocats de Sabadell s'ofereixen per defensar detinguts i identificats l'1-O

L'Associació lliure d’advocats i advocades de Catalunya critica la utilització dels ordenaments jurídics per part dels organismes de l'Estat

Redacció
27 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:02h
L'Associació lliure d’advocats i advocades de Catalunya (ALL@C) a Sabadell ha emès un comunicat en el qual assegura que defensaran aquelles persones que puguin ser detingudes o identificades el proper 1 d'octubre. Així ho apunten en un comunicat en què també lamenten la utilització dels ordenaments jurídics per part d'organismes de l'estat espanyol.

"Nosaltres com a professionals del Dret immersos en la pràctica diària d’aquest ordenament, observem que la interacció jurídica és bàsicament una interacció social, i que no es pot desvincular allò social d'allò jurídic, perquè la pròpia fonamentació jurídica implica l’apreciació de realitats fàctiques", assenyalen en el comunicat. De la mateixa manera, asseguren que és "innegable que existeix una inquietud identitària històrica a la societat catalana" que reclama la convocatòria d’un referèndum democràtic per canalitzar-ho.

"Entenem que l’aplicació de l’ordenament jurídic vigent d’esquenes a aquesta realitat,
evitant la seva contextualització social i cultural, perpetua la col·lisió a la societat i no resol
el conflicte", afegeix el col·lectiu en el text. Per tot plegat, es posen a disposició dels ciutadans: "L'ALL@C es compromet en la defensa de les persones que siguin detingudes i/o identificades durant la jornada de l’1 octubre", conclou.