​L’Institut Sant Quirze nega cap acord amb Ciutadans per evitar la publicitat de l’1-O

El centre atribueix la presència d’estelades i pintades a l’hora del pati a un fet “puntual” i demana que “no es polititzi” l’ensenyament | La formació carrega contra “la politització” que s’està fent amb els alumnes en moments de “crispació social”

Exterior de l'Institut Sant Quirze
Exterior de l'Institut Sant Quirze | Ajuntament de Sant Quirze
Redacció
26 de setembre del 2017
Actualitzat el 29 de setembre a les 11:04h
La setmana passada, en una de les estones de l’hora del pati de l’Institut Sant Quirze, un grup d’alumnes va penjar estelades i va fer pintades ofensives en un dels murs del centre. Una imatge que va circular per les xarxes i que va motivar l’actuació de Ciutadans. La formació, per mitjà de la coordinadora local, Marga Castaño, ha informat d’un acord perquè l’institut no fes publicitat de l’1-O i que ara el centre ha negat.
 
La formació ha afirmat, a més, que els havien garantit que “no es tolerarien nous fets d’aquest tipus”. La direcció del centre ha apuntat a NacióSabadell que va ser un fet “puntual” i que “immediatament” es van retirar i eliminar els missatges ofensius. Tot i que ha determinat que ho haguessin “fet igualment si s’hagués faltat al respecte d'un professor, alumne... això no es tolera a l’institut”.
 
També ha determinat que la política es “queda fora de les aules” i de la mateixa manera que “no hi entra, no tindria sentit que arribéssim a un acord amb un partit polític”, ha precisat.

Precisament, Ciutadans ha criticat “la politització” que s’està fent amb menors en moments de “crispació social” i ha recriminat que “el sistema educatiu hauria d’inculcar el respecte a totes les opinions polítiques”. Un aspecte que des del centre han certificat que “sempre” hi ha treballat i "en els valors de respecte”.