Castellar rep gairebé 49.000 euros de les sancions a bancs per tenir habitatges buits

Enguany el consistori ha obert 14 expedients

Redacció
19 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:50h
48.860,96 euros. Això és el que ha cobrat l'Ajuntament de Castellar del Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) per les sancions coercitives, de 1.000 i 3.000 euros, imposades per tenir una desena d'habitatges buits. Són els primers cobraments del consistori vallesà per detectar immobles desocupats des de fa més de dos anys.

El regidor de Salut, Habitatge i Serveis Socials, Joan Creus, ha remarcat que són multes per "incompliment de la funció social que marca la llei 18/2017" i ha dit que la quantia aconseguida es destinarà a "complementar" les polítiques locals en aquest àmbit.

Creus no ha descartat "una tercera sanció de 3.500 euros per cada casa buida, en cas que l'entitat financera no acabi demostrant la seva ocupació", d'acord amb la instrucció de servei aprovada pel consistori.  

Més sancions

L'Ajuntament de Castellar té pendent el cobrament de dues sancions imposades el 2016, pels mateixos imports, al Banc Mare Nostrum per un habitatge buit. Enguany, l'administració local ha obert 14 expedients a grans tenidors per aquest motiu, dels quals nou es troben en fase d'al·legacions; tres s'han arxivat i, per últim, els dos restants s'han imposat una sanció coercitiva a BBVA i Bankia de 2.500 euros.