Uns 200 sabadellencs fan una gran enganxada de cartells per l'1-O

La convocatòria s’ha fet a través de les xarxes i ha permès reunir tant ciutadans com representants polítics | No hi ha hagut incidents

Enganxada e cartells de l'1-O a Sabadell
Enganxada e cartells de l'1-O a Sabadell | Albert Segura
18 de setembre del 2017
Actualitzat el 21 de setembre a les 18:15h
Unes 200 persones han respost a la convocatòria feta a través de les xarxes socials per fer una enganxada massiva de cartells en defensa del referèndum de l'1-O a Sabadell. El grup, integrat per ciutadans i representants de diferents partits polítics, s'ha fet a la plaça Sant Roc, des d'on han sortit diversos grups cap a diferents punts de la ciutat.

“Vam veure a través de Twitter que es feien convocatòries arreu del país i vam parlar de fer una convocatòria a Sabadell, la vam fer via Twitter i WhatsApp proposant anar a les 21.00 hores a la plaça, i hem quedat parats de la gent que ha vingut”, explica Núria Castells, una de les impulsores de la cita. La majoria dels assistents han vingut amb els cartells impresos de casa. “Jo n’he fet uns 200, però un dels nostres amics que ve  de Barcelona n’ha fet 100 en DIN A3, i n’hi ha que en duu 20”, afegeix Castells.
 

Enganxada e cartells de l'1-O a Sabadell. Foto: Albert Segura


L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, no hi ha participat per motius personals, però si que ho han fet altres representants polítics, com és el cas de l’exalcalde Juli Fernàndez (ERC), que ha destacat el caràcter ciutadà de la trobada. “La ciutadania respon mobilitzant-se, convocant-nos i conjurant-nos perquè arribem a l’1-O i que tothom pugui votar què ha de passar a Catalunya”, ha apuntat Fernàndez. “Defensem un dels drets més importants dels ciutadans, que és el dret a la llibertat d’expressió i la llibertat política, tot amb un somriure”, ha dit.

A la cita també s’hi ha sumat el coordinador de Sabadell per la Independència, Francesc Baró, que ha posat en valor el caràcter espontani de la convocatòria: “La ciutadania respon davant de les visites de segons quins cossos policials que busquen coartar la llibertat dels catalans”, ha destacat.

Els participants s’han desplegat pels diferents carrers de la ciutat on han penjat cartells en façanes, locals buits, entitats bancàries, fanals i fins i tot a l’ascensor d’accés de l’estació del centre dels Ferrocarrils de la Generalitat.
 

Enganxada e cartells de l'1-O a Sabadell. Foto: Albert Segura