UGT denuncia un acomiadament no justificat a la residència Ciutat de Sabadell

El centre afirma que es tracta d'una empleada que va mostra una manca de "respecte" envers els residents

Redacció
02 de juny del 2015
Actualitzat a la 13:46h
El sindicat UGT ha denunciat que la residència de cinc estrelles Ciutat de Sabadell, ubicada al carrer de Bilbao de la localitat, hauria acomiadat una empleada de forma no justificada i n'hauria sancionat una altra amb un expedient. UGT afirma que la direcció va prendre aquestes decisions després que les empleades s'oposessin a un canvi d'horari que segons el sindicat "empitjora notablement les condicions laborals de la plantilla". La direcció de Ciutat de Sabadell ha negat rotundament aquest extrem i ha afirmat que les mesures presses no responen a qüestions organitzatives,sinó de responsabilitat.  

En un comunicat, el sindicat ha considerat que els motius que al·lega l’empresa en un cas i l’altre "són una demostració de la impunitat amb què actuen alguns empresaris a l’empara de la reforma laboral". Amb tot adverteixen que la realitat és que aquestes accions "són conseqüència de l’oposició –des de fa un any- de la majoria dels treballadors a acceptar un canvi d’horari que empitjora notablement les seves condicions".

Segons UGT la direcció de l’empresa no ha acceptat aquesta negativa, i ha intentat per tots els mitjans fer canviar els empleats d'opinió "utilitzant les amenaces i coaccions contra tots aquells que s’oposen a la seva voluntat". Així mateix afirma que aquesta actitud "s’ha convertit en un clar assetjament laboral, absolutament intolerable".

En aquesta línia el sindicat diu que "malgrat els esforços que ha fet la UGT per intentar arribar a una solució negociada. Tot ha estat en va, donada la intransigència de la direcció, enrocada en un comportament prepotent".

Per tot plegat UGT exigeix a la direcció de l’empresa que rectifiqui, tancant l’expedient i anul·lant l’acomiadament. "Les actituds despòtiques mai poden servir per construir unes relacions laborals eficients, ni per garantir un bon servei", assenyala.

La direcció ho nega

En declaracions a Nació Sabadell, el responsable de Recursos Humans de Ciutat de Sabadell, Jordi Carreter, ha explicat que la persona que s'ha acomiadat és una infermera i la que s'ha expedientat una cuinera. "Aquestes decisions no tenen res a veure amb aspectes organitzatius, sinó que estan vinculats amb una manca de responsabilitat davant una anomalia que es va produir", afirma.

Així adverteix que aquests fets no guarden cap mena de relació amb la proposta de canvi horari que l'empresa ha plantejat, i que només afecta a quatre cuidadores, no a les infermeres. "La proposta té per objectiu reduir les rotacions de personal perquè els residents puguin tenir al voltant sempre les mateixes cares", explica Carreter que adverteix que una de les persones afectades per la mesura és la delegada sindical d'UGT al centre. 

Actualment Ciutat de Sabadell disposa de 18 cuidadors i 3 infermeres. Aquesta residència es va inaugurar l'any 2001. Disposa de 52 places privades i 8 públiques que són titularitat de l'Institut Català d’Assistència i Serveis Socials. A més, compta amb 7 places corresponents a Centre de Dia.