​La governabilitat a Barberà es decidirà a partir del 2 d’octubre

Els sis regidors que els han retirat les competències garanteixen la celebració "normal" del referèndum

Els diputats de la CUP i Podem Catalunya amb els regidors de Barberà
Els diputats de la CUP i Podem Catalunya amb els regidors de Barberà | Albert Hernàndez
18 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:23h
Les tensions a l’Ajuntament de Barberà per la negativa de l’alcaldessa, Sílvia Fuster (PCPB), a permetre la celebració de l'1-O continuen amb el seus socis de govern Junts per Barberà --confluència amb Podem i la CUP-- i ERC ha viscut un capítol més. Aquest dilluns, en un acte conjunt entre els regidors d’aquest dues formacions, acompanyats dels diputats al Parlament, Albano Dante Fachin i Eulàlia Reguant, han condicionat la governabilitat al que passi a partir del 2 d’octubre.
 
Tot i les desavinences per a l’organització del referèndum a la localitat, la primera tinent d’alcalde, Sandra Ramos, ha garantit que el dia a dia funciona “amb normalitat i seguim desenvolupant les nostres tasques”. Ramos ha indicat que demanaran una junta de portaveus extraordinària, perquè actualment “no hi ha diàleg intern, perquè s’han aturat totes les comunicacions”, arrel del decret "unilateral" d'alcaldia de retirar-los competències. 
 
En aquesta línia, el regidor Fabià Díaz ha criticat que Fuster faci aparicions publiques a “mitjans de comunicació que són parcials”. Tots sis han carregat contra les mesures del consistori que aquest cap de setmana “ha obligat” a requisar material a brigades i policia local, remarcant que són unes “intervencions que no haurien de fer”. Tant Fachin com Reguant han assenyalat que aquests fets “vulneren els drets fonamentals”. 

Díaz ha recordat que és responsable de brigades municipals i no han de d'obligar a fer aquestes tasques i "no tolerarem que es coarti la llibertat d'expressió", així els ho van fer arribar aquest diumenge. Per últim, ha subratllat "el correcte funcionament de la jornada el proper 1 d'octubre".