L'Ajuntament de Sabadell rebutja l'acció de la Guàrdia Civil a Enquadernacions Rovira

Els agents han actuat aquest matí en una empresa de a la Zona Hermètica

18 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:16h
Façana de l'empresa afectada
Façana de l'empresa afectada | Albert Segura
L'Ajuntament de Sabadell ha emès un comunicat en què rebutja frontalment l'acció de la Guàrdia Civil a la ciutat. El cos ha intervingut aquest dilluns material relacionat amb el referèndum en una empresa d'enquadernacions situada a la Zona Hermètica, i se n'han emportat més de 100.000 díptics de publicitat de l'1-O.

"El govern de Sabadell lamenta i condemna aquesta actuació, de la qual no ha estat prèviament informat, i considera que es tracta d’una nova vulneració dels drets fonamentals i una mostra més de coartació de la llibertat d’expressió", assenyalen en el text. Representants del govern municipal s’han presentat a l’empresa per mostrar interès pels fets.

"Aquest Govern rebutja fermament actuacions com aquesta en què la Guàrdia Civil pugui irrompre tant en empreses, com en mitjans de comunicació o d’altres, que signifiquin una coartació de la llibertat d’expressió", afegeixen. En aquest sentit, remarquen que "és voluntat del govern que la ciutadania vagi a votar l’1 d’octubre, i manté i mantindrà intacta la seva voluntat i compromís amb els drets fonamentals, el dret a la llibertat d’expressió i el dret que la ciutadania pugui expressar-se i decidir".