​Juan Manuel Sánchez Gordillo: «Els catalans esteu obrint somnis i esperances a molta gent»

L’alcalde de Marinaleda participa en un acte de la CUP a Montcada des d’on insta Catalunya a construir la nova república des de les classes populars |

Juan Manuel Sánchez Gordillo en l'acte d'aquest dissabte a Montcada
Juan Manuel Sánchez Gordillo en l'acte d'aquest dissabte a Montcada | Albert Segura
16 de setembre del 2017
Actualitzat a les 21:14h
L’alcalde de Marinaleda (Andalusia), Juan Manuel Sánchez Gordillo, ha estat l’estrella de l’acte que la CUP de Montcada i Reixac ha fet aquest dissabte a la tarda, i que ha aplegat unes 200 persones a l’Auditori Municipal, cobrint la seva màxima capacitat. Gordillo ha parlat clar i andalús,  posant per davant les lluites de les classes obreres i populars per defensar el dret a l’autodeterminació davant d’un Estat que opta per la repressió i la persecució, ha assegurat, per aturar el moviment sobiranista a Catalunya.

Gordillo ha participat en l’acte que ha obert el futur regidor de la CUP a Montcada, Josep Galván, així com l’activista local Manolo “Zapatero” i la diputada Mireia Vehí. L’alcalde de Marinaleda ha posat de manifest la necessitat dels pobles de defensar la seva nació i el dret a decidir, des de Catalunya fins Andalusia, passant per Euskadi o Galícia.

“El poble català i l’andalús estan robats de sobirania, de capacitat de decidir, perquè què es pot decidir des del Parlament català? Res. Ara, però, som en un moment històric en què hem de reclamar la sobirania fins les últimes conseqüències”, ha assenyalat entre aplaudiments. 

Albert Rivera, "el més gran lladre de la sobirania catalana"

Sánchez Gordillo també ha carregat contra el líder de Ciutadans a nivell estatal, Albert Rivera, a qui ha acusat de difondre l’anticatalanisme primer entre els propis catalans i després entre els espanyols. “És el més gran lladre de la sobirania del poble català”, ha assegurat, afegint que “Judes al menys es va vendre per 30 monedes de plata, però crec que aquest per menys, té menys categoria”.

Amb tot, l’alcalde andalús ha atacat les decisions del govern espanyol de reforçar la presència policial a Catalunya. “Que ens enviïn guàrdies civils és quasi una benedicció, veurem com de repressors són, i que la burgesia centralista es tregui d’una vegada per totes la màscara com fa sempre que les coses van malament pels seus interessos”, ha apuntat. “Igual que han fet amb el senyor Rivera, utilitzaran fins i tot els sentiments nacionalistes dels pobles per confondre”, ha afegit.

És per això, que com andalús es posa al costat del poble català: “La sobirania del poble català és un camí que cal obrir, obriu-lo el més profund possible perquè estau obrint somnis i esperances a molta gent”. “Vosaltres sou l’utopia, no com a quimera, sinó com el somni més noble de l’ésser humà, que des de la lluita pacífica permetrà que Catalunya sigui sobirana, més d’hora que tard”, ha sentenciat.

Avís a Rajoy: no hi ha marxa enrere

L’acte polític l’ha tancat la diputada Mireia Vehí, que s’ha adreçat en castellà a Mariano Rajoy advertint-lo: “La vostra proposta és la de la por, no ens n’en feu, feu el ridícul”, ha assenyalat, en referència a l’enviament d’agents de la Guàrdia Cívil a Catalunya i el trasllat del pes a les policies locals per actuar en els actes de campanya. “Això no és una revolució dels somriures, és un embat contra un estat i un règim que farà servir tota la seva força i virulència perquè no hi hagi referèndum”, ha afegit.

Per aquest motiu ha advertit que cap acord de despatx de darrera hora “a l’ombra del país” aturarà el camí ja engegat, donat que, ha assegurat, “l’única solució és l’autodeterminació”. El cantant Cesk Freixas ha posat punt i final a l’acte amb un concert amb temes de Lluís Llach, Raimon i versos musicats de Joan Oliver.