​Mercè Conesa, nova presidenta del Consorci del Parc Natural de Collserola

L’alcaldessa substitueix la fins ara presidenta d'aquest organisme i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

Àmbit de Torre Negra
Àmbit de Torre Negra | Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
17 de setembre del 2017
L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha estat elegida nova presidenta del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, en substitució de la fins ara presidenta d'aquest organisme i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en el marc de l'Assemblea General del Consorci celebrada aquest matí a la seu del parc.

En el seu parlament, Conesa ha volgut agrair la feina feta tant a la presidència anterior com a les vicepresidències i als treballadors del Consorci. Així mateix, ha assegurat que estem “decidits a fer un pas endavant i posar el peu a l’accelerador amb l’aprovació del Pla Especial”.

Aquest canvi en la presidència es fruit de l’acord pres a la sessió constitutiva de l’Assemblea General del Consorci del Parc Natural de Collserola, del passat 1 de març de 2016, on es va fer constar l’alternança entre Ada Colau i Mercè Conesa, en la segona part de mandat.

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola és una entitat pública de caràcter associatiu i de naturalesa institucional i local que té per objectiu la gestió i desenvolupament del Pla Especial d’Ordenació i de Protecció del Medi Natural del Parc de Collserola. Està constituït per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i els nou municipis amb territori al Parc: El Papiol, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Barcelona, Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès. 

Actualment, l'alcaldessa d'Esplugues de Llobregat, Pilar Diaz, és la vicepresidenta executiva; el director general de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya, Ferran Miralles,  vicepresident; i Marià Martí, director gerent.

Un 40% de Sant Cugat és al Parc Natural de Collserola

Un 40% del terme municipal de Sant Cugat forma part del Parc Natural de Collserola. Sant Cugat és, de fet, el municipi que en xifres absolutes té més hectàrees del Parc Natural: pràcticament una quarta part del total de superfície.