​Mercè Conesa, nova presidenta del Consorci del Parc Natural de Collserola

L’alcaldessa substitueix la fins ara presidenta d'aquest organisme i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

per Redacció , 17 de setembre de 2017 a les 16:00 |
Àmbit de Torre Negra | Ajuntament de Sant Cugat
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha estat elegida nova presidenta del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, en substitució de la fins ara presidenta d'aquest organisme i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en el marc de l'Assemblea General del Consorci celebrada aquest matí a la seu del parc.

En el seu parlament, Conesa ha volgut agrair la feina feta tant a la presidència anterior com a les vicepresidències i als treballadors del Consorci. Així mateix, ha assegurat que estem “decidits a fer un pas endavant i posar el peu a l’accelerador amb l’aprovació del Pla Especial”.


Aquest canvi en la presidència es fruit de l’acord pres a la sessió constitutiva de l’Assemblea General del Consorci del Parc Natural de Collserola, del passat 1 de març de 2016, on es va fer constar l’alternança entre Ada Colau i Mercè Conesa, en la segona part de mandat.

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola és una entitat pública de caràcter associatiu i de naturalesa institucional i local que té per objectiu la gestió i desenvolupament del Pla Especial d’Ordenació i de Protecció del Medi Natural del Parc de Collserola. Està constituït per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i els nou municipis amb territori al Parc: El Papiol, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Barcelona, Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès. 


Actualment, l'alcaldessa d'Esplugues de Llobregat, Pilar Diaz, és la vicepresidenta executiva; el director general de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya, Ferran Miralles,  vicepresident; i Marià Martí, director gerent.

Un 40% de Sant Cugat és al Parc Natural de Collserola

Un 40% del terme municipal de Sant Cugat forma part del Parc Natural de Collserola. Sant Cugat és, de fet, el municipi que en xifres absolutes té més hectàrees del Parc Natural: pràcticament una quarta part del total de superfície.

 

Participació