​La campanya comença amb identificacions per part de les policies de Montcada i Cerdanyola

Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i policies locals requisen material en poblacions com Alcanar, Montcada, Masquefa i Llagostera, entre d'altres

Identificació d'una regidora de la CUP a Cerdanyola
Identificació d'una regidora de la CUP a Cerdanyola | ND
Redacció
15 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:16h

Una de les identificacions d'aquesta nit Foto: CUP


La campanya pel referèndum de l'1-O ha començat aquesta nit amb intervencions de les diverses policies, que han identificat persones i han requisat material publicitari, a poblacions com Montcada i Reixac, Cerdanyola, Alcanar, Ripollet, Masquefa i Llagostera. Així ho han denunciat ERC i la CUP a través d'alguns dels seus comptes de Twitter.

A Montcada i Reixac, segons ha explicat a NacióDigital Eduard Motos, militant d'ERC (vídeo), la Policia Local ha identificat diverses persones que s'encarregaven de penjar els cartells del referèndum. Els fets han passat aquesta nit, quan els quatre integrants, tres d'ERC i un de JERC, es trobaven a l'alçada del carrer Bogatell, a tocar del pas a nivell. Els agents els han aturat i els han preguntat  què duien. Els han respost que material de campanya, i acte seguit han baixat del cotxe, els han identificat i els han requisat el material (una escombra, cola d'enganxar i els cartells), assegurant que actuaven per ordres de la Fiscalia General de l'Estat.


A Alcanar, agents de la Guàrdia Civil s'han emportat a la caserna tres persones de la CUP que participaven a la campanya. Allà, les han identificat i les ha deixat anar (no han estat detingudes).

A Cerdanyola, els Mossos i la Guàrdia Urbana han identificat la regidora de la CUP Elvi Vila quan encartellava amb membres de la campanya del "sí". Feien campanya militants de la CUP, ERC i PDECat. Els agents han identificat la regidora i s'han endut un cartell de mostra.
 

Identificació d'una regidora de la CUP a Cerdanyola. Foto: Cedida

 

Moment en què la Policia Local ha aturat el grup a Montcada i Reixac. Foto: @JercMiR