El PDECat de Sabadell enceta la campanya «més important dels últims 300 anys»

Defensa la participació plural en el referèndum i carrega contra els que reclamen no anar a votar

Militants i membres del PDECat preparant-se per la campanya del
Militants i membres del PDECat preparant-se per la campanya del | Albert Hernàndez
14 de setembre del 2017
Actualitzat el 15 de setembre a les 0:17h
La campanya pel “Sí” al referèndum del proper 1 d’octubre ha començat a escalfar motors, minuts previs a la seva arrencada oficial. El portaveu del PDECat, Carles Rossinyol, ha destacat que és la “més important dels últims 300 anys” i que en joc hi ha una “decisió crucial” per a Catalunya. En la mateixa línia s'ha expressat la diputada de la formació al Congrés dels Diputats, Lourdes Ciuró, “l’1-O va de democràcia. Es podrà manifestar tothom: els del sí, el no, el vot en blanc o no anar a votar”.

Ciuró ha dit que és una “interpel·lació a tots els demòcrates” i que no “tot s’hi val per poder garantir la unitat d’Espanya”. Rossinyol ha afegit que “l’Estat ens ha menystingut” i ha remarcat que “això va de veritat i que tindrà conseqüències polítiques. Les jurídiques ja vindran després". La diputada ha carregat contra el PSC pel seu reclam de no anar a votar, recordant que s'ha estat més de 40 anys sense poder fer-ho, i ha assenyalat el missatge del president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, en el que afirmava respectar la independència de Catalunya si es donés el cas.

La presidenta del partit, Mireia Figueras, ha manifestat “la il·lusió” que es viu en el si de la formació i ha garantit un “pla b” en el suposit que els tombin la celebració d’alguns actes preparats de cara a demanar aquest “Sí”. Per ara, el primer a l’agenda, aquest diumenge amb el conseller de la Presidència, Jordi Turull.