Joan Garcia: «L’1-O és una coartada per declarar la independència»

Ciutadans demana a l'Ajuntament que comuniqui, a nivell intern, l'anul·lació de la Llei del Referèndum

El diputat Joan Garcia acompanyat dels regidors Adrián Hernández i José Luis Fernández
El diputat Joan Garcia acompanyat dels regidors Adrián Hernández i José Luis Fernández | Albert Hernàndez
14 de setembre del 2017
Actualitzat el 15 de setembre a les 0:17h
El diputat al Parlament de Ciutadans de Sabadell, Joan Garcia, ha assegurat que l’1-O “és una coartada per declarar la independència”. Garcia ha posat com a “única solució” unes eleccions democràtiques, és a dir, unes autonòmiques “amb garanties i urnes i paperetes de veritat”. El sabadellenc ha carregat contra el posicionament del consistori de la ciutat per posar-se en la “línia del que està fent la Generalitat”.

En aquest sentit, ha avisat que això pot comportar “crispació i cert conflicte social”, a més, ha afegit, “de posar en risc als treballadors públics”. El portaveu de la formació, José Luis Fernández, ha recordat que han actuat contra el decret signat per l’alcalde Maties Serracant i ha exigit que igual que es va comunicar, a nivell intern, l’aprovació de la Llei del Referèndum, “també es faci per les mateixes vies” la seva anul·lació per part del Tribunal Constitucional i així evitar que “qualsevol treballador públic tingui un problema”.

Fernández també ha demanat conèixer l’autor o autors d’aquesta comunicació interna, que anava signada “per una equip coordinador”, així com “el seu desmantellament” per ser ara "il·legal". El portaveu del partit ha criticat que des de que Serracant va accedir al càrrec no “ha fet res. Només la Festa Major i després hem entrat en aquesta perfomance de declaració insubmisa” i ha definit el batlle com un “protomàrtir de l’independentisme”.

Desobediència

Garcia ha subratllat que “la llei és igual per a tots. Almenys, en totes les democràcies hauria de ser així” i ha posat sobre la taula una reflexió: “Podem no pagar impostos com l’IBI, el de circulació...”.

En aqueta línia, el regidor Adrián Hernández ha apuntat que en aquest inici de curs escolar, “hi ha hagut famílies que no han obtingut l’escola com a primera opció. Què han de fer? Declarar-se rebels?”. Una pregunta que ha respòs ell mateix: "No, un ciutadà ha d'acceptar-ho. El responsable política haurà d'assumir-ho també, amb normalitat democràtica".