​Iceta assenyala el Govern com «l’únic responsable» de l’odre de Fiscalia d’investigar tots els alcaldes

Aconsella no desobeir les ordres judicials, perquè "té conseqüències"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en l'acte a Can Rull
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en l'acte a Can Rull | Albert Hernàndez
13 de setembre del 2017
Actualitzat a les 22:09h
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assenyalat la Generalitat com “l’única responsable” de l’ordre que la Fiscalia General de l’Estat hagi demanat obri una investigació a tots els alcaldes que s’hagin compromès amb el referèndum. Iceta ho ha justificat “perquè intenta implicar els ajuntaments en un referèndum il·legal”.
 
Així ho ha dit en un acte amb militants aquest dimecres al Centre Cívic Can Rull, a Sabadell, en el que ha exposat el “posicionament i les propostes” del partit de cara a l’1-O. Iceta ha suggerit no desobeir si el jutge cita als alcaldes a declarar per cedir espais pel referèndum. “Saltar-se la llei té conseqüències”, ha afegit i ha continuat, “no té massa sentit cometre un delicte i després queixar-se de la justícia. Això és una incongruència que no s’aguanta”.
 
El socialista, a més, ha recordat que “molts batlles” han firmat una carta “però no un decret i alguns fan piulades. Afortunadament, l’1 d’octubre està molt a prop i ja veurem qui realment ho fa”. Iceta ha remarcat que “cap dels nostres alcaldes no cometrà cap delicte ni sortirà fora de la llei”.