Maties Serracant: «No s'ha d'anar a declarar per fer passos endavant per posar les urnes»

L'alcalde de Sabadell denuncia la persecució i la il·legalització "de qualsevol idea de transformació" | No ha deixat clar si anirà a declarar un cop li arribi la citació judicial

Maties Serracant, en l'acte d'aquest dimecres, amb els regidors de l'Ajuntament
Maties Serracant, en l'acte d'aquest dimecres, amb els regidors de l'Ajuntament | Albert Segura
13 de setembre del 2017
Actualitzat a les 21:14h
L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant (Crida per Sabadell), assegura que el seu compromís com alcalde no ha variat pel suport a la voluntat de col·laborar perquè es pugui celebrar el referèndum de l'1-O. Serracant ho ha dit després que avui la Fiscalia General de l'Estat hagi anunciat un requeriment a tots els alcaldes que han signat el decret de cessió d'espais col·laboració, entre ells Serracant, un document que encara no ha arribat als ajuntament.

Serracant ha pronunciat aquestes paraules aquest dimecres a la tarda, en un acte que s'ha celebrat a la plaça Sant Roc de Sabadell, davant de l'Ajuntament, on l'han acompanyat els 12 regidors de govern de la Crida per Sabadell, Unitat pel Canvi, Esquerra Republicana, amb l'absència dels regidors de Guanyem Sabadell, que no han pogut assistir per temes d'agenda. També s'han sumat a l'acte de suport els quatre regidors del grup municipal de Convergència i Unió i un dels dos regidors no adscrits, i Lluís Monge, en representació del també no adscrit Carles Bosch. En total, 12 regidors que representaven 20 regidors dels 27 del ple municipal (hi han faltat PSC, Ciutadans i PP).

Serracant ha manifestat la voluntat del govern local “d’obeir el poble i defensar que la ciutadania vagi a votar el dia 1, tal i com estableix la llei del referèndum”. Per aquest motiu, assegura que manté “intacte la determinació” de seguir treballant perquè la cita es pugui celebrar.
 

Pancarta de suport a l'1-O. Foto: Albert Segura


Persecució d'idees

“Denunciem la persecució que l’Estat està duent a terme contra totes les persones i institucions per intentar impedir que el nostre poble decideixi lliurement el seu futur, han estat imputades més de 700 alcaldes i alcaldesses, s’han fet més d’un miler de requeriments a funcionaris, s’han registrat mitjans de comunicació, impremtes i s’estan prohibint actes públics arreu de l’Estat”, ha assenyalat l’alcalde. En aquest sentit, ha denunciat la persecució i il·legalització “de qualsevol idea de transformació profunda de la societat”, i ha afegit: “Una democràcia, quan es coarten les idees que la volen fer evolucionar, deixa de ser una democràcia”.

Amb tot, Serracant ha lamentat que la Fiscalia General de l’Estat hagi cridat a declarar els alcaldes: “No s’ha d’anar a declarar per fer passos endavant per posar urnes”, ha expressat. En aquest sentit, ha assegurat que la seva voluntat es manté ferma: “Em vull veure com un dels alcaldes amb un compromís sòlid de facilitar que les urnes hi siguin l’1-O, no sóc un màrtir”, ha afegit entre aplaudiments dels assistents a la plaça.
 

Maties Serracant, amb Joan Berlanga i Juli Fernàndez. Foto: Albert Segura


"No és la meva intenció impedir res"

És per això que, preguntat per un mitjà estatal sobre què pensa fer quan la policia el vingui a detenir si finalment no assisteix a la cita judicial, ha respost: “No és la meva intenció impedir res”, una expressió que ha aixecat una gran cridòria entre el públic. Així, no s’ha volgut mullar sobre quin serà el paper de la Policia Municipal.

Serracant també ha cridat a la participació a la concentració de suport del proper 16 de setembre al punt del migdia a la plaça Sant Jaume de Barcelona, i a què la comunitat internacional i la ciutadania catalana i de l’Estat es manifestin “contra la vulneració dels drets fonamentals que s’està duent a terme l’Estat per aturar l’espiral repressiva i antidemocràtica”.
 

Maties Serracant i els regidors que li donen suport. Foto: Albert Segura