Maties Serracant: «El govern municipal no té fissures en el dret a decidir»

L'alcalde assumeix les responsabilitats que es derivin | Avisa que aviat hi haurà novetats sobre la seva investigació

Maties Serracant, alcalde de Sabadell.
Maties Serracant, alcalde de Sabadell. | Juanma Peláez
Redacció
13 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:06h
L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha tornat a assegurar el compromís de la ciutat amb el referèndum. En una entrevista, aquest dimecres, a Ràdio Sabadell, Serracant ha explicat que malgrat que en la fotografia de l’escenificació de suport a l’1-O no hi havia tot l’equip municipal, “no hi ha fissures en el compromís i en el dret a decidir. Això és el que compartim”. Ha recordat que es tracta d’un govern “plural”.
 
Serracant ha volgut transmetre “tranquil·litat i no deixar-nos emportar pel pànic” i que la seva responsabilitat és que es pugui garantir el vot “tant el sí com el no, l’abstenció... Hi hagi el confort necessari perquè s’exerceixi un dret fonamental”. Ha assumit les responsabilitats que comporti, encara que ha matisat “dubto que hi hagin” i ho ha atribuït a una “estratègia de la por”.
 
D’altra banda, Serracant ha avançat que ben aviat hi haurà “novetats” en la seva investigació per la cessió d’un espai a Cal Balsach a El Tallaret. “Quedarà o en un contenciós administratiu o arxivat”, ha detallat i ho ha justificat “al no haver-hi proves que facin avançar la denúncia”, subratllant que es tracta d’una denúncia política.

Canvis en la mobilitat al centre
 
Per últim, l’alcalde ha explicat que abans de Nadal comenci haver-hi canvis en el sentit dels vehicles d’alguns carrers del centre i la vianantització en punts com Sant Pere o Sant Joan. També ha apuntat que la finalització de les obres a la Ronda Ponent permetran iniciar una modificació a la mobilitat a la rodalia de la ciutat i això tindrà incidència al nucli urbà. En aquest sentit, ha destacat la importància de l’entrada en funcionament de les tres noves estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), “sobretot als veïns del nord de la ciutat”, ha afegit i ha celebrat que els sabadellencs ja estan començant a moure's en transport públic per la ciutat.