El cim de la Mola acull la tradicional ballada de sardanes

Serà diumenge al matí

Redacció
15 de setembre del 2017
Aquest diumenge, a partir de les 11.00 hores, la Unió Excursionista de Sabadell (UES) organitza la 63ena edició de la tradicional ballada de sardanes al cim de la Mola. Es comptarà amb la música de la Cobla Nova Vallès i l'Agrupació Folklòrica Amunt i Crits.

El cim de la Mola

El Monestir romànic de Sant Llorenç del Munt, originari del segle XII, es troba al cim de la Mola, a 1.104 m d’altitud. S’hi arriba des del km 7,1 de la carretera de Terrassa a Navarcles, a uns 3 km després de Matadepera, per la pista forestal de Can Robert a Can Pobla i des d’aquí, per l’antic camí dels Monjos, s’ha de caminar uns trenta minuts.

El monestir va ser seu d’una congregació de monjos benedictins fins a mitjan segle XIX, moment en què fou abandonat. L’església i la major part de la construcció del monestir han estat objecte de diferents campanyes d’excavacions arqueològiques i, darrerament, s’hi ha dut a terme una important remodelació feta per la Diputació de Barcelona.

L’Oficina d’informació es troba en la masoveria adjunta al Monestir. Es permet, prèvia sol·licitud, la visita a l’església romànica. S’hi poden adquirir publicacions i obtenir informació sobre el parc natural. En el Monestir hi ha servei de bar i restaurant els dimecres i els caps de setmana. També disposa d’una petita sala per a exposicions temporals.

Visites guiades al monestir: diumenges a les 11 h.