​Ciutadans demana una alternativa al carril bici de la ronda Ponent que sigui «més racional i pràctic»

Proposa fer-lo al llarg de tot el passeig de Can Feu i l'avinguda Rafael Casanova fins a plaça Catalunya

Redacció
08 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:36h
El portaveu de Ciutadans, José Luis Fernández, ha carregat contra el carril bici de la ronda Ponent gairebé tres mesos després de la seva entrada en funcionament. Al parer de Fernández, passat aquest temps, s’ha demostrat el “fracàs” i per això ha demanat “un traçat alternatiu més racional i pràctic”.
 
Ha afirmat, a més, que és “un obstacle per al trànsit rodat”. El portaveu ha criticat que “amb prou feines ho fan servir unes quantes persones” i ha remarcat la voluntat del partit de la “coexistència de la bicicleta amb la resta de vehicle, però és un error col·locar el carril bici sense solucionar prèviament les mancances circulatòries”.
 
Sota el seu punt de vista, la creació d’aquest pas segregat per la ronda Ponent és “més ideològic que pràctic” i que “no busca la convivència, sinó imposar la bici per sobre de qui es mou amb cotxe o moto”.   
 
Des de la formació han proposat com “alternativa” que aquest pas de les bicicletes es faci per la plaça del Mil·lenari, pel passeig de Can Feu i l’avinguda Rafael Casanova fins a Prat de la Riba i plaça Catalunya, que correspondria amb el previst pel Pla Director de Mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona i “serviria de connexió” amb Sant Quirze.
 
D’altra banda, el portaveu ha recordat el “caos” generat per aquesta circumstància, perquè la gent que “fuig” de la ronda Ponent se’n va a l’avinguda Rafael Casanova i provoca les queixes dels veïns.