Sabadell aprova la Festa Major i pren nota per millorar alguns aspectes

El tall de l’eix central podria fer-se fora de dates de Festa Major | Els concerts, els més multitudinaris del programa

Imatge de l'envelat, aquest dijous al vespre.
Imatge de l'envelat, aquest dijous al vespre. | Juanma Peláez
Redacció
04 de setembre del 2017
Actualitzat el 07 de setembre a les 20:04h
A les portes de tancar una nova Festa Major, l’Ajuntament de Sabadell ha valorat aquests dies. “Una avaluació positiva. La majoria d’actes han tingut un gran èxit de participació i de civisme. Sense incidents destacables”, ha apuntat l’alcalde, Maties Serracant. Tot i així, ha pres nota de cara a 2018 per millorar-la.   
 
Els concerts han estat les cites amb més seguiment, entre 12.000 i 15.000 persones, depenent del dia, tal com ha assenyalat la regidora de Cultura, Montserrat Chacon. Ha tornat a destacar “la perfecta convivència” que s’ha donat entre barraques i espectacles musicals a l'Eix Macià, posant l’accent en la recuperació de la música electrònica el divendres i la programació musical des de les 21 hores i fins més enllà de la mitjanit de dissabte a diumenge, amb diversitat de públic.
 

Les colles han arribat a la plaça Sant Roc per Festa Major. Foto: Juanma Peláez


Eix central i mocadors
 
El tall de Sabadell de nord a sud durant dos dies i el bon ús que se n’ha fet, conviden per adoptar-ho fora de Festa Major. “S’ha de valorar des de l’àmbit logístic”, ha expressat l’alcalde i ha afegit “cal polir detalls”. Serracant ha apostat perquè és pugui “compatibilitzar” amb el model econòmic aquest “eix cívic”. Ha aplaudit que s’ha superat la prova de “seguretat” d’enguany, amb la coordinació de la Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i Bombers.
 
D’altra banda, ha garantit que l’any que ve hi haurà “més mocadors i banderes”, després d’admetre que “s’ha fet curt” aquest 2017.
 
Pedalada
 
Una altra de les activitats que l’any que ve incorporarà millores serà la pedalada. Enguany, una aturada a mig recorregut i la manca d’aigua o refresc al final han generat queixes dels participants. La tercera tinent d’alcalde, Marisol Martínez, ha justificat que la interrupció per “un tema de seguretat”, ja que l’itinerari era diferent i es volia “evitar fer un embut”.
 
Respecte a la falta de líquids a l’acabar la prova, Martínez ha afirmat que l’any que ve hi haurà aigua, però no “la marca de refrescos”. “Els vam oferir posar-se però a un costat, sense l’obligació de passar per un punt concret per obtenir-lo. No ho van voler”, ha finalitzat.