​El reforç policial per Festa Major genera «rebuig i indignació» del cos

El sindicat SPPM-Cat critica que es tiri de decret per obligar-los a treballar i torna a denunciar manca de diàleg

Dos agents de la Policia Municipal de Sabadell, a la fideuada de dissabte de Festa Major
Dos agents de la Policia Municipal de Sabadell, a la fideuada de dissabte de Festa Major | Juanma Peláez
Redacció
03 de setembre del 2017
Actualitzat a les 21:42h
El reforç de la presència de la Policia Municipal de Sabadell, anunciat per l’Ajuntament de Sabadell en el marc d’un conjunt de mesures de seguretat, ha provocat “rebuig i indignació” en el cos. El Sindicat Professionals de Policies Municipals (SPPM-Cat) ha precisat que és fruit d’un decret d’alcaldia, de data 31 d’agost, i d’obligat compliment, encara que “no compartim ni les formes ni les raons”.
 
El sindicat ha lamentat que “en només dos dies” l’alcalde, Maties Serracant, i l'intendent de la Policia, Joan Antoni Quesada, “s’han esforçat” per trobar el temps per la prestació extraordinària del servei. En canvi, ha continuat, “en dos anys no n’han trobat per arribar acords, que haguessin fet innecessari trobar-se en aquesta situació”.
 
Per això ha considerat que hi ha una manca de diàleg, perquè “la llei els permet dictar ordres” i els ha “sobtat”, ja que “aquells que prediquen democràcia, diàleg i respecte actuen amb decrets. Parlen però no escolten i vulneren els drets dels seus treballadors”. A més, la “justificació” d’aquesta mesura és la seguretat de la població, però “trobem a faltar” les mateixes per a la pròpia del cos policial.