​Sabadell reforça la presència de Policia Municipal i Mossos per Festa Major

S'han activat les mesures de seguretat després dels atemptats del mes d'agost a Barcelona i Cambrils

Dos agents de la Policia Municipal al centre
Dos agents de la Policia Municipal al centre | Juanma Peláez
Redacció
01 de setembre del 2017
Actualitzat a les 15:43h
Durant els dies de Festa Major s’incrementarà la presència d’efectius de la Policia Municipal de Sabadell i del cos de Mossos d’Esquadra, amb l’objectiu de vetllar per la seguretat de les persones que gaudeixin de les activitats a la ciutat. Aquest reforç forma part del conjunt de mesures de seguretat de la festa.

Després dels atemptats de Niça (França), l’any passat es va dissenyar un sistema de protecció diferent d’espais o activitats on es produeix una alta concentració de persones, amb la col·locació als accessos de blocs de seguretat de formigó i elements de mobiliari urbà. Els atemptats de Barcelona i Cambrils han comportat una revisió del Pla de Seguretat de Festa Major, incorporant més barreres de protecció fixes i el reforç d’agents de la Policia Municipal, dels Mossos d’Esquadra i de la seguretat privada.

L’Ajuntament de Sabadell ha treballat en el disseny del Pla de Seguretat de Festa Major conjuntament amb els Bombers, la Creu Roja, els Mossos d’Esquadra i amb altres serveis relacionats. Els plans de seguretat es basen en una protecció més elevada mitjançant sistemes de barreres i de capacitat de la policia per atendre els incidents que es puguin produir, i l'establiment d’una major cobertura de seguretat als actes de festa major amb més concentració de persones.

Oficina descentralitzada

La feina de la Policia Municipal durant la Festa Major té d’altres vessants relacionades amb la seguretat i la prevenció més habituals, especialment les que deriven d’activitats dinàmiques (correfocs, cercaviles, curses, etc.) i que impliquen tasques d’assistència a accidents, regulació del trànsit i vigilància, així com actuacions de prevenció relacionats amb les agressions sexuals i el consum d'alcohol i drogues.

D’altra banda, la Policia Municipal instal·larà durant tota la Festa Major una Oficina Descentralitzada d’atenció a l’avinguda de Francesc Macià, cantonada amb el carrer de Pi i Margall. A més, per atendre casos d’infants perduts, s’han col·locat tres punts d’atenció: a l’esmentada oficina descentralitzada, al vestíbul de l’Ajuntament i als punts de la Creu Roja (av. Francesc Macià i pg. de la Plaça Major). També es pot contactar per telèfon al 900 112 092.