​Maties Serracant: «Feu vostres les places, gaudim de la Festa Major!»

La Festa Major de Sabadell dona el tret de sortida per primer cop al barri de Torre-romeu amb una mostra de cultura tradicional catalana | Gegants, diables i trabucaires han omplert de festa la plaça Cristóbal Ramos

Maties Serracant, en el seu discurs
Maties Serracant, en el seu discurs | Albert Hernàndez
Albert Segura / Albert Hernàndez
30 d'agost del 2017
Actualitzat a les 22:10h

La Festa Major de Sabadell 2017 ja camina des de les 20.00 hores, el punt en què l’alcalde, Maties Serracant, ha convidat a tots els sabadellencs a gaudir de la festivitat des del respecte mutu i gaudint de les tradicions catalanes, les més nostrades de casa nostra però també les de diversos punts d’arreu del món. L’obertura s’ha fet per primer cop a la història de la ciutat al barri de Torre-romeu, a l’oest de la ciutat i a l’altra banda del Ripoll, una mostra d’integració de la ciutat.
 

Maties Serracant en el discurs d'inici de Festa Major. Foto: Albert Hernàndez


El lloc elegit respon a la decisió del govern local de fer l’inici de la Festa Major en diferents punts de la capital vallesana, i si bé fa dos anys es va fer al nord i l’any passat al sud, aquest any ha tocat l’oest, a la plaça Cristóbal Ramos de Torre-romeu. “Té molt de simbolisme per la desgràcia produïda en aquest lloc concret, la plaça Cristóbal Ramos, que ningú voldria que es digués així, amb el nom d’un nen de 9 anys que va perdre la vida al 1965 on abans hi havia un abocador, i que per les lluites veïnals va donar pas a la recuperació de l’espai públic”, ha explicat Serracant, que ha arribat al barri en bus.

Recordant que “per Festa Major tots els carrers són un de sol”, com deia Joana Raspall, l’alcalde ha posat de manifest un fet que impregna la tradició d’aquesta festivitat local, el retrobament que es produeix entre familiars i amics al final de l’estiu a la ciutat. De la mateixa manera, ha convidat a celebrar la festa amb respecte vers els altres, tant pel que fa a la diversitat com per excloure la violència sexual de l’espai públic: “No volem ni una agressió sexista als carrers”, ha afegit.
 

És el primer cop que la Festa Major arrenca a Torre-romeu. Foto: Albert Hernàndez


“Aquest govern vol construir ciutat com ha construït aquesta Festa Major”, ha afegit, en referència a la voluntat de fer de Sabadell “una ciutat millor per viure, una ciutat de referència”. En un discurs curt, Serracant ha acabat al crit de: “Feu vostres les places, gaudim de la Festa Major, ens trobem al carrer, salut i alegria!”.
 

Actuació dels grups de foc. Foto: Albert Hernàndez


La cita ha comptat amb la participació dels Gegants i Grallers de La Concòrdia, els Trabucaires de Gràcia, les Bruixes del Nord, Els Sentinelles d’Arkëmis, Les Forques de Can Deu, Els Diables de la Creu Alta, els Bastoners de Sabadell, els Gegants de Sabadell i els Gegants de Covadonga.
 

Un dels gegants de la Concòrdia Foto: Albert Segura