​Els museus municipals es preparen per a la Festa Major

Aquest dijous inauguren dues mostres: una sobre el dissenyador Magem i l'altre, de la necessitat de museïtzar el passat tèxtil

Redacció
29 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:58h
Aquest dijous, en el marc de la Festa Major de Sabadell, el Museu d’Història i el d’Art de la ciutat inauguren dues exposicions. La primera, a les 18.30 hores, serà ‘El perquè d’un museu tèxtil a Sabadell’ al Museu d’Història, feta per l’Associació de Professionals i Amics del Tèxtil de Sabadell, comissionada per Sebastià Serra, membre de l’associació, i que és un dels projectes seleccionats al procés participatiu ‘Construint ciutat’.
 
Repassa aquest passat històric de la població, de més de 150 anys, i hi ha un especial del Vapor Pissit, on està previst instal·lar l’equipament. A més, de la importància del riu Ripoll i dels molins. La guerra civil, els anys d’autarquia i els canvis econòmics dels anys 50, entre d’altres èpoques contemporànies i fins arribar a l’actualitat. La mostra tindrà una gran peça, un teler mecànic d’Agustí Bellver i romandrà a Sabadell fins el 18 de febrer. 
 
L’exposició al Museu d’Art, ‘Magem incandescent’, s’inaugurarà una hora més tard, a les 19.30 hores. Estarà dedicada al decorador, que als 60 va evolucionar cap a l’interiorisme i el disseny industrial. Un treball de l’historiador del disseny, Guillem Celada, i que es podrà visitar fins el 22 de gener.