Una piscina municipal del Vallès prohibeix fer topless a dues dones

Són dues usuàries de la piscina de l'Ametlla del Vallès que habitualment en fan i volien veure què passava si es negaven a tapar-se

Mariona Trabal, a la piscina de l'Ametlla del Vallès
Mariona Trabal, a la piscina de l'Ametlla del Vallès | NacióGranollers
Redacció
27 d'agost del 2017
Dues dones que dilluns volien fer topless a la piscina municipal de l’Ametlla del Vallès no van poder-ho fer. El motiu, la normativa que hi ha vigent en aquest equipament municipal i que prohibeix prendre el sol sense la part de dalt del biquini.

Una de les dues dones implicades, Mariona Trabal, ha explicat a NacióGranollers que des de fa temps practica el topless quan pren el sol. El problema, però, diu que va arribar quan es va obligar a les piscines municipals a tenir socorristes: “Va ser fa 16 anys, i des de llavors m’obligaven a tapar-me i jo ho acabava fent”. Diu, però, que aquest any volia veure què passava si es negava fins les últimes conseqüències a prendre el sol sense la part de dalt del banyador. I ho va fer a l’Ametlla, poble on estiueja: “El socorrista ens va demanar a mi i a l’amiga que m’acompanyava que ens tapéssim, però ens hi vàrem negar”, reconeix. Al cap d’una estona va arribar la Policia Local i “ens van avisar que si no seguíem les normes ens denunciaríem als Mossos d’Esquadra per alteració de l’ordre públic i resistència a l’autoritat”. “Crèiem que simplement ens farien fora, però quan ens van dir que ens exposàvem a unes multes de 600 euros cadascuna, vàrem optar per seguir la norma”, relata.

Segons el diari El 9 Nou, no hi ha cap normativa estatal o autonòmica que prohibeixi fer topless a les piscines públiques, però sí que es recull que han de tenir unes normes sanitàries, entre les quals unes normes de règim intern. La Generalitat compta amb una proposta de normes on no hi consta la prohibició, i segons aquesta informació la decisió d’impedir-ho o no és decisió de cada municipi o centre.
 

El reglament que s'aplica a la piscina municipal de l'Ametlla, amb la prohibició de fer topless especificada Foto: NacióGranollers


Trabal es queixa “que en ple 2017 encara estiguem amb normes com aquesta, que és una clara discriminació per raó de gènere i és anacrònica, demostra que alguna cosa estem fent malament”. També explica que a la majoria de piscines municipals es prohibeix fer topless. De moment, ella i Anna Cammany, l’amiga que l’acompanyava, ja han presentat una instància a l’Ajuntament de l’Ametlla demanant que es canviï el reglament.

L’alcalde de l’Ametlla, Andreu González, s’ha queixat a NacióGranollers que un fet com aquest sigui notícia. Alhora, però, ha dit que no té “cap problema” en canviar la normativa i que ho debatran al consistori per saber què s’ha de fer, però no assegura que només per dues persones es canviï.