Sabadell compta amb 383 habitatges per a gent gran que ocupen més de 400 persones

HI ha tres equipaments i des de l'Ajuntament no en descarten un quart, quan hi hagi recursos

L'alcaldessa accidental, Marisol Martínez, acompanyada del regidor Miquel Soler al complex d'Alexandra
L'alcaldessa accidental, Marisol Martínez, acompanyada del regidor Miquel Soler al complex d'Alexandra | Ajuntament de Sabadell
Redacció
24 d'agost del 2017
Actualitzat a les 23:33h
L’Ajuntament de Sabadell disposa d’habitatges funcionals adequats per a persones grans, repartits en tres complexos: Sant Oleguer, Alexandra i Parc Central. En total són 383 i que donen cobertura a 424 persones, majors de 65 anys.
 
Són pisos, en règim de lloguer de protecció oficial --el preu oscil·la entre els 315 i 615 euros--, d’uns entre 40 i 60 metres quadrats, amb una o dues habitacions, cuina, bany adaptat i sense barreres arquitectòniques. A més, es complementa amb serveis com ara consergeria i manteniment.
 
Les adjudicacions van en funció de diversos aspectes com la necessitat d’habitatge, les circumstàncies familiars i personals, els ingressos econòmics i les dificultats d’accedir a un immoble, entre d’altres.
 
La tinent d’alcalde de l’Àrea de Promoció de la Ciutat i Innovació i alcaldessa accidental, Marisol Martínez, ha destacat que aquest “model d’habitatges desenvolupat a Sabadell facilita l’envelliment a moltes persones grans” i que en “la mesura de les disponibilitats pressupostàries, apostem per poder construir un quart complex en els propers anys”.
 
Un 75% de les persones que hi viuen ho fan en parella o dones soles i l’edat majoritària dels residents són menors de 85 anys, excepte a Sant Oleguer on un 30% estan per sobre d’aquesta edat.  
 
Els habitatges
 
El complex de Sant Oleguer compta amb 101 pisos exclusivament per a persones més grans de 65 anys, tot i que es permet que hi visquin persones menors a aquesta edat si formen part d’una unitat convivencial amb un major de 65 anys.
 
El d’ Alexandra està format per un total de 168, dels quals 118 es destinen a gent gran i els 50 restants a persones menors de 65 anys. I el del Parc Central del total de 114 d’habitatges n’hi ha cinc destinats a persones amb problemàtica de salut mental. Amb aquesta mixtura es pot comprovar la voluntat de crear espais intergeneracionals, potenciada també pel fet que
 
Els tres comparteixen espais amb altres equipaments públics com ara a Sant Oleguer,on s’ubica el CAP, a l’Alexandra es troba la Biblioteca de Ponent i al Parc Central hi ha la seu de l’entitat de Salut Mental Sabadell, el Centre d’activitats la Xamba i la Llar residència per a persones amb discapacitat de CIPO.