Fachin recorda a Rabell i Coscubiela que no es pot «frivolitzar» amb conceptes com «neteja ètnica»

El líder de Podem a Catalunya es desmarca de les polèmiques paraules dels seus companys de grup parlamentari en relació a la nomenclàtor de Sabadell

Redacció
16 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:50h

Albano Dante Fachin al Parlament de Catalunya Foto: Adrià Costa


Noves diferències al si de CSQEP. Aquest cop per la polèmica del nomenclàtor de Sabadell que va esclatar aquest dimarts. La reacció dels diputats Joan Coscubiela i Lluís Rabell també van aixecar polseguera: van qualificar el possible canvi -que l'alcalde de la ciutat, Maties Serracant, va negar taxativament- de "neteja ètnica". 
  Aquest dimecres, el líder de Podem a Catalunya i membre del grup parlamentari de CSQEP, Albano-Dante Fachin, s'ha volgut desmarcar clarament d'aquestes paraules i ha llançat també un advertiment als seus companys de grup a través de Twitter: "El llenguatge és matèria primera de la política. Compte amb conceptes com 'neteja ètnica'. Mai més. Cap frivolitat amb les paraules". 
 La polèmica de dimarts, a Sabadell

La polèmica va esclatar dimarts a Sabadell per un informe encarregat per l'Ajuntament que recomanava canviar alguns noms de carrers dedicats a personatges suposadament "espanyolistes" i "anticatalanistes", com ara Antonio Machado o Francisco de Goya. Regidors del municipi i diputats del Parlament van carregar durament contra aquesta proposta i l'Ajuntament i l'alcalde van haver de sortir al pas de la polèmica assegurant que l'informe era "extern" i "no vinculant". Per intentar tancar la qüestió, l'alcalde, Maties Serracant, va deixar clar a través de Twitter que "Machado es queda".